ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PAC 3 PEDAGOGIA SOCIAL


Enviado por   •  19 de Octubre de 2013  •  1.787 Palabras (8 Páginas)  •  959 Visitas

Página 1 de 8

PEDAGOGIA SOCIAL

PAC 3 : EDUCACIÓ SOCIAL I PEDAGOGIA SOCIAL

TEMA 1 : ENTORN SOCIAL , REFERÈNCIES , EXPECTATIVES I CREIXEMENT PERSONAL

1

Després d’haver llegit els materials relacionats amb aquest tema , “la resiliencia : algo más que un concepto fronterizo” de Navarro , C ( 2003 ) , “Les persones amb dificultats d’incorporar-se a la societat” de Funes J , “La transgresión y el acto educativo” de Vicent M ( 2012 ) i amb els documents professionalitzadors , he arribat a conèixer amb més profunditat tot el què bé relacionat amb un entorn desfavorit i les seves característiques .

L’Esser humà presenta capacitat de dominar l’entorn i transformar-lo , cada persona desenvolupa la cultura que sol presentar la seva comunitat , es a dir , crear una manera de viure , de ser o de pensar igual o semblant a les persones que l’envolten i així formar part d’un marc social .

Podríem parlar d’educació formal , no formal i informal , però aquesta ultima és la que crec que en encaixa millor en el tema a tractar , on no hi ha mediació pedagògica explícita tampoc objectius ni finalitats pedagògiques però si hi ha una relació de l’individu amb l’entorn .

Funes , dona importància a la socialització i tracta el tema amb profunditat , comporta aspectes i conseqüències com la delinqüència infantil i juvenil , molts d’aquets casos són deguts a trastorns greus de la personalitat i que presenten alteracions psicològiques importants . Dona importància també a la manca d’estímuls i afecte durant el creixement d’un infant , això comporta problemes de maduració i construcció de la personalitat d’aquest .

Un altre punt important què porta a terme l’individu al llarg de la seva vida , és la construcció personal i l’afrontació dels problemes que poden sorgir al llarg de la seva vida , com resoldre diverses situacions i crear nous raonaments .

Quan una persona ha tingut una família gens o poc estructurada i manca de les necessitats bàsiques d’atenció , podríem dir que amb els anys i sense cap ajuda de reconducció de la conducta , passarà a ser “subjecte inadaptat “.

La importància de l’actitud i la conducta en aquest cassos penso que és molt important de ser estudiada , són aspectes que marcaran la identitat d’una persona . És un greu problema si la conducta és problemàtica , ja que impedirà què és puguin adoptar nous coneixements i pot arribar a ser una vivència bastant descontrolada , aquí és on bé l’opció d’una possible ajuda per part d’un educador/a ha través d’un centre o altres institucions públiques , sobretot quan la llar de la família de l’individu està inestable .

Davant dels documents d’aquesta temàtica , l’educació social és posiciona en el creixement d’aquesta professió , amb un pla d’actuació vers a la problemàtica que comporta la desadaptació social , per mitjà d’associacions i col.legis professionals de l’Estat que han creat ASEDES com a entitat de referència . Garanteix , estudia i reflexiona sobre la professionalitat dels educadors socials , amb les seves responsabilitats i amb la preparació d’objectius que comporten una finalitat positiva .

Comporta un procés dinàmic entorn a la identitat i la cultura dels educadors , ja que són models de referència i el definim com a persona que possibilita la incorporació del subjecte de l’educació a la diversitat de les xarxes socials , es a dir , a la sociabilitat i la circulació social , també ha de ser capaç de possibilitar la promoció social i cultural .En definitiva , han d’adquirir tècniques per actuar en un camp d’acció educativa .

2

Hi ha tres elements de gran importància davant d’aquesta temàtica i que podem associar i identificar amb la pel.líula de “7 vigenes” :

Socialització i els seus components , cultura i educació .

Créixer i madurar en condicions de dificultat social .

Conflictes socials quan arriba l’adolescència .

Aquesta pel.lícula , vol transmetre la problemàtica a causa d’una conducta no adequada i de les conseqüències que comporta , aquesta bé derivada per les companyies , es a dir , la influència dels amics cap al protagonista de la pel.lícula ( Tano ) i que a causa de problemes anteriors amb la justícia , va haver d’ingressar a un reformatori . A Tano li donen un permís de sortida de 48 hores per poder assistir a la boda del seu germà, però Tano no és conscient que no podia seguir com abans i torna a portar el camí incorrecte per a la seva vida i així no poder marxar del reformatori definitivament amb bona conducta . Llavors el protagonista s’envolta de “ males companyies “ que no l’ajuden a avançar ni prosperar , sinó tot el contrari , queda atrapat en sí mateix . Té carència d’afecte familiar , no el controlen i ha arribat un punt en que ja s’han acostumat a que porti el ritme de vida que ell vulgui , gairebé sense donar explicacions al seu germà ni a la seva avia a la que per cert enganya i roba . Doncs amb aquesta actitud lògicament no aconsegueix arribar a la maduresa que a de tenir , no afronta els problemes , no aporta res a casa , amb això em refereixo a que no treballa ni tampoc estudia i no diferencia el què li convé i el que no li convé .

Tano

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10.1 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com