ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Biografia Josep Maria Terricabras


Enviado por   •  11 de Septiembre de 2012  •  311 Palabras (2 Páginas)  •  1.284 Visitas

Página 1 de 2

Biografia de Josep-Maria Terricabras

Josep-Maria Terricabras i Nogueras va néixer a Calella – un poble de la comarca del Maresme – l’any 1946, actualment té 66 anys. És un filòsof català.

Es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, i posteriorment es va doctorar en Filosofia i Ciències de l’educació per la mateixa Universitat i per la Universitat de Münster, d’Alemanya.

L’any 1995 va ingressar com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’ Institut d’Estudis Catalans.

És membre de la Societat Catalana de Filosofia i quasi totes les seves publicacions es centren en el llenguatge, la lògica, la teoria del coneixement i l’ètica.

Al llarg de la seva carrera ha realitzat diverses estades d’investigació a la Universitat de Münster, al St. John’s College de Cambridge (Regne Unit) i a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, Estats Units.

Actualment, Josep-Maria Terricabras és catedràtic de Filosofia a la Universitat de Girona a més de dirigir la Càtedra Ferrater Móra de Pensament Contemporani.

Dins l’àmbit de la filosofia, és especialista en la filosofia contemporània, sobre tot l’obra de Ludwig Wittgenstein – que hem treballat alguns fragments seus a classe -. Va introduir als Països Catalans el projecte Filosofia 6/18, dedicat especialment a crear ments crítiques, obertes, racionals i reflexives capaces de qüestionar i transformar la realitat dirigida a nens i nenes de totes les edats.

El dia 2 d’octubre del darrer any, va patir un accident de cotxe on en va sortir greument ferit després de topar frontalment amb un altre vehicle. Va ser operat d’urgència després de ser ingressat a l’hospital i actualment encara s’està recuperant.

Josep-Maria Terricabras és, sens dubte, un filòsof de gran prestigi a nivell internacional i molt conegut per totes les seves actuacions i per les obres que ha publicat; Atreveix-te a pensar, Pensem-hi un minut, Qüestió de criteri i El pensament filosòfic i científic.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com