ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Alimentació


Enviado por   •  3 de Febrero de 2014  •  1.124 Palabras (5 Páginas)  •  287 Visitas

Página 1 de 5

PREN LÍQUIDS COM EL TE VERD JAPÒNES, QUE ÉS RIC EN ANTIOXIDANTS:

No hi ha dubte que conté molts antioxidants, pot matar bacteris i té efectes antioxidants positius. Però està comprovat que la gent que beu molt te verd té problemes estomacals. És cert que els antioxidants que es troben en el te són un tipus de polifenols (són un grup de substancies químiques que es troben a les plantes i es caracteritzen per la presència d'un grup fenol per molècula), que prevenen o neutralitzen els efectes nocius dels radicals lliures.

No obstant això, quan varis d'aquests antioxidants s'ajunten, es converteixen en tanins. Els tanins quant estan exposats a l'aigua calenta o a l'aire, s'oxiden i es converteixen en àcid tànnic (està compost de glucosa i àcids fenòlics la fórmula exacta dels quals és C76H52O46) amb facilitat. El te que conté àcid tànnic té un efecte negatiu sobre la mucosa gàstrica (les membranes mucoses que recobreixen l'estómac) fent que l'individu tingui problemes estomacals com les úlceres.

EL MITE DEL IOGURT Avui en dia, el iogurt està considerat un remei pel restrenyiment. I hi ha la creença que això és degut als lactobacils que es troben en els iogurts.

Els lactobacils es troben originalment en els intestins humans. A aquests bacteris se'ls anomena «bacteris residents intestinals». El cos humà té un sistema de defensa contra els bacteris i els virus de l'exterior (com per exemple els àcids gàstrics), per la qual cosa els bacteris, com els lactobacils, seran atacats i destruïts per les defenses naturals del cos si no són residents de l'intestí. Però s'han fet millores en els iogurt per a que aquests bacteris puguin arribar.

En l'àmbit clínic les característiques intestinals de la gent que menja iogurt tots els dies mai són bones. Hi han algunes evidencies clíniques fetes pel doctor Hiromi Shinya que fan pensar que si els lactobacils del iogurt arriben a l'intestí vius, no el fan funcionar millor, sinó que només trastornen la flora intestinal.

Llavors per què hi ha tanta gent que creu que el iogurt és efectiu per millorar la seva salut? Per a molts, el iogurt sembla guarir el restrenyiment. Aquesta «cura», no obstant això, és en realitat un cas de diarrea lleugera, ja que els adults -a canvi dels nens- manquen de lactasa (enzim que descompon la lactosa) i provoca una indigestió.

ELS RADICALS LLIURES Els radicals lliures també són produïts pel tabac, l'alcohol, etc... Es formen fins i tot quan respirem. De fet, també tenen una funció essencial que els permet matar virus, bacteris, fongs i eliminar infeccions, però quan el seu nombre augmenta per sobre de cert nivell, les membranes cel·lulars i l'ADN de les cèl·lules normals comencen a destruir-se. Els enzims antioxidants, són els que ho neutralitzen, el tipus d'enzims que fa aquesta funció es diuen SOD. Els SOD decreixen amb l'edat, i els enzims comencen a combatre l'excés de radicals lliures. Si els enzims són abundants, es concentraran en els radicals lliures conforme apareixen però si són escassos, no podran evitar el dany a la salut causat pels radicals lliures.

LA MARGARINA ÉS MOLT DOLENTA Actualment, la majoria dels olis que es venen al mercat es produeixen per mitjà d'una extracció química que produeix els famosos àcids grassos trans. Aquests àcids augmenten el nivell del colesterol. També generen càncer, hipertensió i malalties cardíaques, entre altres problemes de salut.

L'aliment que conté la major quantitat d'àcids

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com