ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Informe De Quimica General


Enviado por   •  14 de Marzo de 2014  •  419 Palabras (2 Páginas)  •  485 Visitas

Página 1 de 2

L’equinoteràpia és una teràpia que utilitza el cavall com a eina terapèutica per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i/o problemes d’adaptació social. L’equinoteràpia engloba tres àrees:

1) La hipoteràpia, que té un enfocament de rehabilitació física.

2) La munta terapèutica, que té un major enfocament psicològic i pedagògic.

3) L’equitació com a esport per a discapacitats, amb un enfocament esportiu.

Cadascuna d’aquestes àrees es dirigeix a diferents tipus de discapacitats, utilitzant estratègies terapèutiques diferents. L’equinoteràpia, com a terme general de totes tres, integra quatre àmbits professionals: la medicina, la psicologia, la pedagogia i l’esport.

En la hipoteràpia s'aprofiten els impulsos rítmics i el moviment característic del pas del cavall amb finalitats fisioterapèutiques. S’hi poden diferenciar l’hipoteràpia passiva i l’hipoteràpia activa. En la passiva, el pacient munta sense manta i s’adapta al moviment del cavall sense cap acció per part seva, aprofitant l’escalfor corporal, els impulsos rítmics i els models de locomoció tridimensionals del cavall, que treballa només al pas. S’utilitza la tècnica del back-riding, consistent que el terapeuta munta a cavall assegut darrere el pacient per proveir recolzament i alinear-lo. En l’activa, s’afegeixen a la passiva exercicis neuromusculars. Tant en una modalitat d’hipoteràpia com en l’altra, el pacient no està capacitat per guiar el cavall sol per la pista, se sol muntar a pèl, és a dir, sense sella, o amb manta, per aprofitar millor l’escalfor corporal del cavall i les sessions no solen sobrepassar els trenta minuts.

Tècnica back-riding.

En la munta terapèutica, adquireix més rellevància la rehabilitació de disfuncions psicològiques i pedagògiques. Es combinen els exercicis neuromusculars i gimnàstics amb jocs terapèutics i el pacient aprèn a fer servir senyals específiques de l’equitació per poder ser un genet actiu. Així, es treballen la coordinació psicomotora gruixuda i fina, la comunicació, l’atenció i la concentració i els patrons de conducta. El pacient munta amb sella i el cavall pot desplaçar-se al pas, al trot i al galop, segons l’avanç del pacient.

En l’equitació com a esport per a persones amb discapacitats, es desenvolupen les habilitats eqüestres amb l’objectiu de competir en aquest esport, per tal d’aconseguir la completa integració en la societat per part del pacient. L’equinoteràpia. El cavall com a eina terapèutica.

En funció de la discapacitat del pacient, s’aplica hipoteràpia o munta terapèutica. Tot i que és possible que les millores terapèutiques permetin passar de practicar la hipoteràpia a la munta terapèutica i això dóna la possibilitat al genet de practicar l’equitació com a esport en un futur.

...

Descargar como  txt (2.9 Kb)  
Leer 1 página más »
txt