ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Hepatitis


Enviado por   •  17 de Octubre de 2012  •  336 Palabras (2 Páginas)  •  354 Visitas

Página 1 de 2

LA HEPATITIS

QUÈ ÉS?

L'hepatitis és una malaltia inflamatòria que afecta el fetge.L'origen d'aquesta afecció pot ser infecciós (virus, bacteris, etc.),Immunològic (cèl · lules del sistema immunològic que poden atacar el fetge i causar hepatitis autoimmune), o tòxic (produït per la ingesta d'alcohol, fongs verinosos o fàrmacs).

CAUSAS

- virus (hepatitis viral) i bacteris

- consum d'alcohol, drogues, fàrmacs o fongs verinosos

- disfunció del sistema immunològic que provoca que aquest ataqui les cèl·lules hepàtiques.

Es transmet per via sexual (hepatitis B i C), a través de la sang (hepatitis B, C, D, F i G) i per via orofecal per contacte amb la femta de persones infectades o el consum d'aliments o aigua infectats (hepatitis A i E).

TIPOLOGIA

Hepatitis A

Hepetitis B

Hepetitis C

Hepetitis D

Hepatitis E

ACTUACIÓ

Quan el fetge es veu afectat o lesionat com a conseqüència d'una inflamació o una infecció, no pot exercir eficaçment totes les seves funcions.

EVOLUCIÓ

L'hepatitis pot curar-se abans de sis mesos (hepatitis aguda), o fer-se crònica i arribar a derivar en cirrosi o càncer de fetge. La seva evolució dependrà de factors diversos com el tipus d'hepatitis, l'existència d'altres malalties, etc.

SIMPTOMES

En molts casos és asimptomàtica i passa inadvertida. En cas contrari, els símptomes més comuns són cansament, dolor abdominal, orina fosca, icterícia (coloració groga de la pell i dels ulls), manca de gana, nàusees, vòmits i febre.

TRACTAMENTS

No té un tractament específic ni hi ha medicaments que escurcin el procés de l'hepatitis. És més, l'ús inadequat de remeis només produeix una exigència major de treball a aquest òrgan que és com un veritable laboratori del cos humà.

Només es recomanen algunes cures: repòs relatiu, en llit, per període variable, segons l'evolució del malalt.

La dieta és important en la primera setmana quan hi ha inapetència, nàusees i, de vegades, vòmits. Es recomana un règim exempt de greixos amb líquids ensucrats freqüents.

L'alimentació es va normalitzant

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com