ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Reducción De Contaminación En Suelos Agrícolas


Enviado por   •  28 de Mayo de 2014  •  314 Palabras (2 Páginas)  •  282 Visitas

Página 1 de 2

REDUIR CONTAMINACIÓ

L'ús de bolets redueix la lixiviació de fertilitzants

UN ESTUDI DE LA UNIVERSITAT DE WAGENINGEN (HOLANDA) HA DEMOSTRAT QUE ELS BOLETS PRESENTS AL SÒL AJUDEN A REDUIR LA LIXIVIACIÓ DELS SOBRANTS DELS FERTILITZANTS A LES AIGÜES SUBTERRÀNIES. ELS RESULTATS DE LA INVESTIGACIÓ TAMBÉ HA CONFIRMAT QUE LA PRESÈNCIA DE BOLETS ÉS UN BON INDICADOR DE LA SOSTENIBILITAT DELS CAMPS DE CULTIU.

Els nutrients dels adobs agrícoles que no són aprofitats per les plantes són lixiviats a capes freàtiques inferiors, contaminant els aqüífers i resta d'aigües subterrànies. A més, poden entrar en contacte amb aigües superficials de les zones adjacents als camps de cultiu, amb conseqüències negatives per la salut de rius i canals.

Objectius de l'estudi

Els objectius de l'estudi, dut a terme per la doctora Vries de la Universitat de Wageningen, eren:

COMPROVAR LA VALIDESA DE L'ÚS DE BOLETS COM A INDICADORS DE SOSTENIBILITAT.

• ANALITZAR LA IMPORTÀNCIA DELS FONGS EN EL CICLE DELS NUTRIENTS.

En els sòls no cultivats, els bolets acostumen a ser força abundants, per el que sempre s'havia sospitat que la seva presència és un bon indicador de la sostenibilitat de l'agricultura. L'estudi ha confirmat la certesa aquesta hipòtesi, ja que s'ha comprovat que en els camps on els agricultors fertilitzen amb menys freqüència s'incrementa el nombre de fongs i bolets presents al terra.

L'informe també conclou que amb el mateix nivell de fertilització, la presència abundants de bolets minva la lixiviació dels fertilitzants, ja que poden retenir els minerals a les hifes (miceli), alentint el procés de descomposició dels adobs, fet que afavoreix el seu aprofitament per les plantes.

No obstant, l'estudi recalca que és molt probable que la major presència de fongs al sòl redueixi els rendiments de les collites a llarg termini. Per tant, el següent pas de la investigació serà cercar un tipus de gestió del sòl que promogui el creixement de fongs sense reduir la producció dels cultius.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com