ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Café De La Granota 10 11


Enviado por   •  5 de Febrero de 2014  •  313 Palabras (2 Páginas)  •  227 Visitas

Página 1 de 2

“Un enigma i set tricornis”

El narrador, autoanomenat cronista en aquest relat, explicita la datació dels fets que s’expliquen: «el cronista vol aclarir que, llavors, a principi dels anys seixanta». Aquesta mateixa afirmació situa la veu narrativa en el temps que anomenem “actual” i el fet que es parli de la vila ens situa en la Mequi- nensa vella. La resta d’elements que apareixen en el text corroboren la loca- lització i la datació: «la tertúlia dels llaüters», la figura del sereno, el vell Cristòfol, etc.

“Amarga reflexió sobre un manat de cebes”

El narrador, també autoanomenat cronista en aquest cas, des del temps “actual” situa l’acció «a dos quarts de dues de la nit del quinze de novembre de mil nou-cents cinquanta-vuit», tot recalcant la data una altra vegada; i en parlar de «l’aiguabarreig del Segre i l’Ebre», dels llaguts, del Cafè del Centre, del Cafè de la Granota, etc. queda la localització ben definida.

9. Els delfins

En Miquel és un home que es dedica a anar als enterraments de la gent del poble, per donar el condol als familiars del difunt. Ell està molt orgullós i satisfet de la feina que fa i assegura que ningú la podria fer tan bé com ell. En aquesta ocasió explica que ha estat magnífic, primer dalt de l'altar major i, després, acostant-se al banc dels familiars del difunt.

Se sent estimat per la gent del poble, ja que li han donat el privilegi de ser sempre el primer a passar a donar el condol, encara que de vegades s'han sentit comentaris de la gent que han fet que l'home es replantegi de continuar o que algú altre ocupi el seu lloc, ja que tard o d'hora algú l'hauran de substituir i, encara que de candidats no en falten, ell creu que cap podrà ocupar el seu lloc amb la mateixa dignitat que ell. (Resum de Nina Jené)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com