ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Locke


Enviado por   •  16 de Abril de 2014  •  Síntesis  •  668 Palabras (3 Páginas)  •  230 Visitas

Página 1 de 3

1. Locke en aquest text diu que totes les persones som iguals, lliures (cap persona té el dret natural de sotmetre a una altra persona), i també independents per naturalesa, és a dir, aquesta és la nostra situació originaria. Seguidament diu que nomes ens desfem d’aquesta llibertat natural quan ens unim en una comunitat, amb l’objectiu de viure segurs i tranquils.

Per últim anomena que un govern passa a ser un cos polític en el qual el dret d’actuar i decidir està basat en el que digui la majoria.

2. -Llibertat natural: és l’estat inicial en que es troben les persones

-Societat civil: és l’única manera d’aturar la salvatgeria de la guerra. És constituir una autoritat que tingui la potestat de castigar aquells que cometin delictes i que aconsegueixi solucionar el conflicte i per tant s’encarregui de mantenir l’ordre.

3. Locke diu que la majoria té dret d’actuar i decidir damunt la resta, o dit d’una altra manera, el poder polític resideix en els ciutadans, que, voluntàriament i per mutu acord posen els límits de la seva llibertat en mans de la majoria.

“L’únic cas en què algú es desprèn de la seva llibertat natural és quan, acordant amb altres homes d’unir-se amb comunitat, estableix límits de la societat civil,...”

“...on la majoria és qui té el dret d’actuar i de decidir damunt la resta.”

Primer de tot, dir que l’estat de la naturalesa és l’estat previ d’una societat civil, i en aquest els homes són lliures (sense dependre de la voluntat dels altres), iguals (ningú té més que un altre) i independents.

Seguidament, es forma el govern civil que té com a finalitat de preservar les vides, és a dir, la seguretat, la pau i el benestar, a més a més de la llibertat, i el fet de poder gaudir amb tranquil•litat de la propietat privada.

La justícia i la injustícia no s’origina en el moment del pacte sinó existeixen des de sempre. El govern civil dóna una solució a la parcialitat de l’execució de la llei natural en l’estat de naturalesa, les persones no podem ser indiferents en el judici de les nostres pròpies causes.

4. La ideologia política segons Locke es podria comparar amb la de S. Mill, els dos defensen el liberalisme, ni que el segon també a l’utilitarisme.

Locke s’oposa que la monarquia tingui el poder absolut, però si que defensa la monarquia parlamentària i la divisió de poders. El segon filòsof defensa d’una banda la democràcia i per l’altre el liberalisme.

Per Locke a la política amb societat si arriba a través d’un pacte, un contracte fet entre els homes que decideixen instaurar un poder polític. Aquest parteix de la idea de que els ciutadans són autònoms i tenen dret a decidir, a prendre decisions

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com