ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

RESUMEN BREVE DE LA POLÍTICA DE ARISTÓTILES


Enviado por   •  18 de Junio de 2012  •  954 Palabras (4 Páginas)  •  728 Visitas

Página 1 de 4

Política

Aristóteles

Aristòtil ha escrit una gran obra que rep el nom de ''política''. El títol significa literalment «els coses referents a la polis».

En aquest treball anem a conèixer una mica sobre Aristòtil, ens anem a centrar-nos en la part del seu pensament que fa referència a la filosofia política i anem a veure de quina manera concep l'Estat, l'home, i l'home fent política i quins són les formes del govern que posseeix . Abans de tot Aristòtil neix en el 384 i mor l'any 322 a c.

L'obra en la qual ens centrarem i les idees que vaig a posar en aquest treball rep el nom de Política que és una de les obres que va escriure Aristòtil en l’últim període de la seva vida entre el 335-322 aC . Vaig a fer un breu resumen a contorn a la Política en Aristòtil . Abans que res per a aquest filòsof grec l'home és un ‘’Zoon Politicon’’ o en català un ‘’animal polític’’. Frase molt rellevant en la filosofia Política Aristotèlica.

L'home és un animal polític que viu en una comunitat i això és essencial perquè l'home per Aristòtil es caracteritza per la seva sociabilitat i també es caracteritza per la seva virtut, aquesta virtut que el defineix i el fa Home és a dir aquesta virtut que el defineix través d’hàbits que es refereix als costums que té al llarg de la seva vida. L'home per Aristòtil es va fent al llarg de la seva vida, i per allò necessita una comunitat, no es parteix d'un jo, sinó, d'un nosaltres.

Des d'aquest nosaltres va a construir la Política en Aristòtil. L'home és un animal polític perquè l'home es va fent i necessita de la comunitat llavors a diferència de l'estat l'home no és autàrquic, veiem així que l'estat si ho és en canvi l'home no, perquè l'home com he digué sempre va necessitar d'una comunitat.

1

Política

Aristóteles

Al seu torn ja que he nomenat la paraula Estat, Aristòtil defineix a l'Estat com una realitat natural perquè l'estat per ell expressa la naturalesa de les coses és dir el comunitari o social. L'Estat també és definit per Aristòtil com una '' Comunitat perfecta'' perquè en aquesta està tot per a la vida i només en aquesta pot haver vida. Vida es una paraula essencial per a aquesta caracterització. L'estat va ser una mena d'estat interventor social, una mena d'estat benefactor, un estat que per Aristòtil existeix per garantir el '' viure bé'' perquè l'objectiu de l'estat és proporcionar aquesta sensació del benestar als seus ciutadans. Amb respecte a la justícia que és un concepte social la seva finalitat serà ordenar és a dir administrar. I un altre dels temes que crec que són interessants és el tema de les formes del govern en Aristòtil, i per això, he posat un quadre sent l'exposició que va fer en la seva obra Aristòtil.

FORMES DE GOVERN

Forma Pura Forma Impura

Para tots Para sí

Un

Monarquía Tiranía

Molts

Aristocràcia Oligarquía

Tots

Democràcia Demagogia

Els criteris per a les determinades formes del govern són quantitatius

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.7 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com