ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL ROMANTICISME. JOHANN WOLFGANG VON GOETHE.


Enviado por   •  17 de Septiembre de 2014  •  1.002 Palabras (5 Páginas)  •  242 Visitas

Página 1 de 5

El Romanticisme, definició i característiques bàsiques.

El Romanticisme, va ser un moviment cultural oposat a la Il•lustració, que va néixer l’any 1770 a Alemanya i Gran Bretanya, i es va estendre per Europa cap al 1820. L’obra romàntica havia de ser original i pròpia. L’artista romàntic es considerava superior, dotat de capacitats que els demés no tenien. Proposava una intensa relació amb la natura i amb la tradició en les seves obres, tanmateix com llibertat poètica, molta imaginació i obres irracionals fantàstiques. Prenia una actitud evasiva pel descontentament del món, i considerava la mort com la màxima forma de llibertat. S’interessava també per temes que passaven de la raó humana, ara bé com el cosmos o l’infinit. Les seves tècniques i estils literaris eren desmesurats. No estaven sotmesos sota cap regla, i barrejaven allò que desitjaven de estils diversos, per així aconseguir arribar a la màxima expressivitat dels seus sentiments.

Biografia de Goethe.

Johann Wolfgang von Goethe, va néixer el 1749 a Frankfurt, Alemanya; i va morir a Weimar l’any 1832. Va créixer en el si d’una família benestant burgesa, on el seu pare es va encarregar d’educar-lo. Va estudiar dret a Leizpig, però va haver de tornar a Frankfurt pel bé de la seva salut. Un cop recuperat, va marxar a Estrasburg per continuar els seus estudis, on va augmentar el seu cercle d’amistats relacionades amb l’àmbit artístic, com per exemple Johann Gottfried Herder, que el va introduir en el Romanticisme. Amb aquesta influència, va abandonar el seu estil passat, i es va iniciar en aquest de nou, amb obres com Cançons de Sesenheim. Va crear la seva obra que introduiria el nou moviment romàntic el 1772, Les desventures del jove Werther, sorgida de l’amor que sentia per Charlotte Buff. Tornant a Frankfurt, va començar a escriure la seva obra per excel•lència: Faust. En aquesta obra reflexava l’antic mite de l’home vell que tractava amb el diable; i va estar treballant en ella fins que va morir. Va establir la seva residència finalment a Weimar el 1776, acceptant ser el conseller del duc Carles August. Aquí va començar la seva brillant etapa política, i literària. Es va tancar en ell mateix i en la seva labor literària, publicant Faust el 1808, i finalment passant els seus últims anys escrivint la seva obra autobiogràfica, Poesia i veritat; i la segona part de Faust.

Selecció de frases interessants de Goethe:

- Els mandrosos sempre parlen del que pensen fer, del que faran. Els que de debò fan alguna cosa, no tenen temps de parlar ni del que fan. -La venjança més cruel és el menyspreu de tota venjança possible. -El que puguis fer o somniar, posa't a fer-ho. La gosadia és plena de genialitat, poder i màgia.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com