ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ressenya: La Cuisine de L'Escriptura


Enviado por   •  12 de Diciembre de 2012  •  Trabajos  •  961 Palabras (4 Páginas)  •  428 Visitas

Página 1 de 4

RESSENYA:

                                              LA CUINA DE L’ESCRIPTURA                                    

Dins de l’obra de Miguel Cassany   trobem “La cuina de l’escriptura”,   editada per Anagrama en 1995 a Barcelona.

L’autor escriu aquest llibre pocs anys després de començar a exercir de professor d’Anàlisis del discurs en llengua Catalana a la Universitat Pompeu Fabra.

Des de l’inici dels seus estudis a una escola religiosa de Vic (Barcelona), la seua   vida tant acadèmica com laboral sempre ha estat relacionada amb el seu interès per la literatura, la llengua i la seua didàctica, per aquesta raó la major part de les obres d’aquest autor tenen relació amb l’anàlisi y producció de textos.

Concretament   “La cuina de l’escriptura” es tracta d’un manual de redacció per a totes aquelles persones que puguen trobar-se alguna vegada davant d’un full amb la intenció d’escriure i on trobem que l’autor crea un diàleg fictici amb el lector per mostrar-li les formes més adequades de buscar, organitzar i desenvolupar idees per compondre un text que s’ajuste als seus propòsits.

Aquesta guia que ens mostra Cassany està intercalada amb quantitat d’exemples, correccions i esquemes, alguns d’ells fets a mà per l’autor, que ens ajuden a veure clarament la teoria que està explicant.

Trobem que l’autor, a l’hora d’estructurar el llibre, es basa en les tres tècniques bàsiques que ens proposa basar-se per a compondre un bon escrit: pre-escriptura, redacció i revisió del text. Així els primers capítols els dedica a la pre-escriptura, l’últim ens parla de la revisió del text, mentre que la resta s’encarrega d’ensenyar-nos com redactar de forma adequada.

Els aspectes més importants dels que ens parla a la primera part, que com ja em dit pertany a la pre-escriptura, són la recol·lecció de materials segons el tema, la generació de idees i l’adequació a l’àmbit i el destinatari, per als quals Cassany ens proposa solucions com la tècnica de la pluja de idees, l’escriptura lliure, frases començades i mapes conceptuals.

La segona part és la més extensa, on l’autor s’esplaia en explicar-nos quins són els elements importants d’un bon text i que passos hem de seguir per a aconseguir-los.   Tracta aspectes com el tipus de paràgraf, on ens parla del paràgraf argumentatiu, de narració , de contrast, d’enumeració... i els mecanismes per a aconseguir un estil cohesionat,on nombra des de tècniques per a elegir les paraules més adequades fins a com utilitzar els signes de puntuació.

Per últim, a la part final de revisió del text, tracta els objectius més importants que hem de tenir en compte quan

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com