ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tirant Lo Blanc


Enviado por   •  8 de Enero de 2012  •  699 Palabras (3 Páginas)  •  1.246 Visitas

Página 1 de 3

QÜESTIONS:

·TÍTOL: Tirant lo Blanc

·AUTOR: Joanot Martorell

·TRADUCTOR: Francesc Machirant

·COL·LECCIÓ: Els nostres autors

·ANY DE L’EDICIÓ QUE TINC: 1994

·TEMA DEL LLIBRE: Aquest llibre narra les aventures d'un cavaller de nom Tirant lo blanc. Un cavaller de l'Edat Mitjana que tindra nombroses aventures cavalleresques i amoroses.

·RESUM: Després de l'arribada de Tirant a Sicília, el Rei li llegí una carta de part del Emperador de Constantinoble en el que li deia que necessitaba la seua ajuda perque els turcs estaven invaïnt el seu territori. Tirant acceptà i partí en eixe moment cap a Constantinoble. Alli conegué al emperador, al emperatriu i a la que mes tart pasará a ser el seu amo, Carmesina la filla de l'Emperador.

L'emperador li diu que el seu territori esta seguent conquerit per els turc i que el seu fill havia mort per culpa de una traició del Duc de Macedònia.

Tirant i Diafebus parteixen amb tot el seu exèrcit format per les escuadres del emperador i de tots els ducs, comtes, marquesos,etc.

Primer, els atacaren a mitja nit, i els guanyaren perque els turcs no estaen preparats.

I després de aquesta derrota el rei d'Egipte el desafia a una batalla entre ells dos sóls, però un servent de Tirant li diu que vaja amb comter per si de cas.

Es lliura una gran batalla, en la cual guanya Tirant i el seu exèrcit.

A l'arribada, celebren amb una gran festa la victòria d'aquesta batalla.

Més tart durant una nit, la cria de la princesa Plaerdemavida que esta curiosa per saber perque totes les nit Estefania, Diafebus i Tirant anaven a l'habitació de la princesa, sense que ningú s'enterara i heu conta en forma de somni.

Després d'açó a la mar hi va haver una gran lluïta contra les naus del Rei de la India i del Gran Caramany, la qual la guanya Tirant també, superant la diferencia de que ells tenien quatr baixells i els atres casi quaranta.

Després els turcs volien fer una treva de tres mesos que Tirant acceptà.

I la que al principi pareixia bona que era la Viuda Reposada, resulta ser una mala persona i mentidera que sols volia que fer mal.

I finalment Tirant que decidia marxar sense despedirse de la Princesa, i la Princesa envia a Paerdemavida per avorer aixó perque era, i en eixe moment la mar es fica molt brava i s'andugué el vaixell de Tirant deixant-lo, i finalment naufràgant.

·PERSONATGES PRINCIPALS:

TIRANT: Un meravellos caballer, decisiu en totes les batalles.

Inteligent, valerós, te molta destresa amb l'art de l'espasa. Tirant està

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com