ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

REsumen Mecanoscrit Del Segon Origen


Enviado por   •  8 de Enero de 2013  •  492 Palabras (2 Páginas)  •  4.983 Visitas

Página 1 de 2

-Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo i Molina.

Ara us parlaré del llibre “ el mecanoscrit del segon origen” i del seu auto “Manuel de Pedrolo i Molina.

Manuel de Pedrolo i Molina va neixer l’1 d’Abril de 1918 a la Segarra, i va morir el 26 de juny del 1990 a Barcelona.

Manuel va començar a escriure des de molt jove, gràcies a això es va concertir en una de les figures més importants de la literatura catalana del segle XX. L'any 1979 va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Manuel de Pedrolo va mantenir fins a la seva mort les seves fermes conviccions ideològiques, convertint-se en un intel•lectual íntegre compromès amb el seu temps i el seu país. Es mostrà especialment crític amb els partits polítics catalans abans, durant i després de la transició espanyola, essent considerat sovint un referent i intel•lectual de l'Esquerra Independentista.

Durant la guerra civil es va ajuntar a la CNT i va fer de mestre a la població de Fígols de les Mines. Va pertànyer a la branca d'artilleria de l'Exèrcit Popular i va anar als fronts de Falset, Figueres i Barcelona.

El 1953 va publicar la primera novel•la, Es vessa una sang fàcil. El 1954va guanyar el Premi Joanot Martorell .

Va escriure llibres com: “La mà contra l'horitzó”, “Balanç fins a la matinada”, “Cendra per Martina”, “Mecanoscrit del segon origen”.

També va escriure novel•les: “Cruma”, “Homes i no”, “Situació bis”

I finalment puc afegir que també escrivia articles politics a la premsa títulats: “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res”, i “Cròniques”.

Ara parlaré del llibre “El Mecanoscrit del segon origen” que es una de les seves obres mes importants.

En aquesta novel•la de ciència ficció que narra l’historia de l’Alba de 14 anys i en Dídac de 9, els quals s’hauran d’enfrontar a la mort de tota la humanitat. La historia comença quan en Dídac és atacat per uns nois del poble perquè és negre.Llavors cau a l'aigua i l'Alba, es tira per salvar-lo. Llavors apareixen uns platets voladors que ho destrueixen tot i ells es salven gràcies a estar sota l'aigua.

Després es pesen quatre anys que han d'espavilar-se sols per a sobreviure en un món destruït i enfrontar-se a tota mena de problemes i dificultats. S'adonen de la importància de preservar el coneixement i guarden i llegeixen llibres. Fugen de l'epidèmia i es refugien en una masia, troben morts i supervivents, recorren les ruïnes de Catalunya. Sobretot aprenen de tot el que els passa (malalties, tècniques de supervivència) i de la informació que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com