ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resum Del Cafè De La Marina 1er Acte


Enviado por   •  13 de Noviembre de 2014  •  294 Palabras (2 Páginas)  •  280 Visitas

Página 1 de 2

L’acció transcorre en un cafè de mariners en la costa empordanesa, es la tarda. L’acció s’inicia quan un grup de pescadors es reuneix al cafè a jugar a cartes. En Libori, l’amo del bar parla amb Salvadora de les seves filles, la petita, la Rosa està a punt de casar-se amb en Rafael, la dona es lamenta que el seu fill, en Claudi, veu massa.

La Rosa s’entreté amb les seves amigues, en Moreno li tira les cartes i li diu que en 9 mesos tindrà un fill. Mentrestant la Rufina, com sempre es baralla amb el seu marit, en Rufí, a qui acusa de gastar-s’ho tot al cafè. Quan entra la Caterina, la filla gran del Libori, la Rufina li retreu que havia tingut un promès però...

La Rosa explica a les seves amigues que li fa il•lusió casar-se per tenir un fill, en Rafael la va a buscar per anar a la font i aprofita per fer-li retrets a la Caterina. Caterina pensa que no es casarà, es farà gran treballant al cafè, en Luard i en Tià, dos pescadors discuteixen sobre si val la pena llegir el diari. Arriba en Claudi amb la intenció de reclamar una ampolla de vermut que havia comprat la seva mare, a més, se’n orgulleix d’haver venut peix passat als francesos i comenta que vol anar a Amèrica, com els altres també recorda a Caterina el seu passat, arriba la seva mare i li demana que deixi de beure. Salvadora es disculpa del que ha dit el seu fill de Caterina, la qual li explica que el seu pare i la seva tia la van obligar de desfer-se del fill que estava esperant. Li demana que actuï com havia fet la seva mare, que la tingui de model.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com