ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Industria textil


Enviado por   •  9 de Noviembre de 2011  •  Informes  •  389 Palabras (2 Páginas)  •  722 Visitas

Página 1 de 2

La industria recibió un impulso decisivo tras 1940. Actualmente el sector textil, sobre todo el de hilados y géneros de punto, el alimentario (industria cárnica) y el metalúrgico (la metalurgia de transformación) son los más importantes. En un segundo lugar están los sectores de las artes gráficas y el papelero, el químico y el de los plásticos.

La ciutat d’Olot es troba situada a la intersecció de tres petites valls creuades pel riu Fluvià, a 440 metres d’alçada. La seva capitalitat es deu, en part, a la seva posició central dins la comarca de la Garrotxa, l’activitat industrial i comercial, la vida cultural i les circumstàncies històriques.

Viure entre volcans forma part de la quotidianitat dels olotins, i és que la ciutat està situada dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. S’hi troben quatre volcans dels quals destaca el Montsacopa, una talaia al bell mig de la ciutat.

L’arquitectura modernista i els passejos arbrats són els elements d'Olotque més captiven per la seva bellesa. Encara que també hi trobem altres estils arquitectònics en construccions com el Claustre del Carme (s.XVII) o l’església de Sant Esteve (s.XVIII). A més té altres trets singulars que la fan única en el marc dels Pirineus catalans, com la zona d’aiguamoixos de la Moixina, un indret plàcid i tranquil que sorprèn a qui el visita, sobretot als amants de l’art, que l’identifiquen amb els pintors paisatgistes de l’Escola d’Olot.

La ciutat i el seu entorn, a més, són un exemple de recuperació d’elements vinculats als espais naturals, amb propostes com el jardí botànic de flora autòctona, la xarxa de senders Itinerànnia, les Vies Verdes o el Parc de Pedra Tosca.

El nucli antic d'Olot és el punt neuràligic del comerç, un centre comercial a cel obert, que compagina l'artesania i els productes locals de sempre, amb el dinamisme d'una ciutat moderna i contemporània vinculada a la moda, l'art i el bon menjar.

Les Festes del Tura d'Olot, declarades Festa Tradicional d'Interès Nacional, són les festes més eperades pels olotins i per la gent d'arreu del país, durant les quals es pot gaudir d'un gran esdeveniment: veure ballar la faràndula.

De juliol a setembre la ciutat ofereix un variat ventall d'activitats que tenen lloc dins la programació de "La cua del drac", com visites guiades a la fresca o el Festival Internacional de la Cornamusa, el Cornamusam.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com