ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Treball Victoria Botella I Irene Rubio El Neodarwinisme


Enviado por   •  7 de Diciembre de 2014  •  315 Palabras (2 Páginas)  •  163 Visitas

Página 1 de 2

El Cafè de la Marina ( 1933 ) de Josep Maria de SagarraPoema en tres actes1. Per què l’obra té el subtítol Poema en tres actes?2. El títol El Cafè de la Marina és literal? Què presenta? Sobre quèinforma? Té algun tipus de protagonisme el lloc del títol?3. Què és una acotació? En quin tipus de lletra està escrita? Sobre què informen les acotacions inicials?

En una obra dramàtica, lesacotacions constitueixen unes notes explicatves que fan referència a la disposició de l’escena, a la localització de l’acció i al tems en què aquesta trascorre, i als personatges que intervenen enl’escenificació de l’obra. Està escrita en cursiva, amb els noms dels personatges normals, i posa en contacte d’alguna manera, a l’autor de l’obra amb els actors de la representació, o bé al lector per imaginar-sela escena. 4. Hi ha personatges que tenen un nom simbòlic. Quins? Només per aquests noms podries fer una llista de personatges positius i de personatges negatius?

N’hi ha tres personatges que tenennom simbòlic, El Libori, anomenat Mussiú, i el Sr. Bernat, anomenat, el francès, L’artista és anomenat Moreno. A més apareix amb Caterina un diminutiu Catarineta. Trobem que ens alguns noms s’hanutilitzat hipocorístic, com Luard per Eduard, Tià per Sebastià, i Met per Jaumet. 5. Segons l’edat dels personatges, en podríem fer dos grans grups?Segons l’edat dels personatjes sí que podriem dividir elgrup en dos, ja que n’hi ha una diferència bastant notable en edats, encara que podem observar que estan repartits de forma equitatòria: Els més joves : Caterina (26 anys), Rosa (19anys), Gracieta iMaria (19 i 22 anys), Rafael (25 anys), Claudi (30anys), Una artista (de 30 a 40 anys ), Tià (20anys), Moreno (25anys), Antoniet i Gallaret (20 i 25 anys)Els més grans: Libori (60anys), Salvadora(60anys), Rufina (40anys), Rufí (50 anys), Luard (60anys), Baldiri (45anys), Valent (50anys), Sr Bernat (50anys)6. Quins són els personatges directament lligats al Cafè del títol?

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com