ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Autisme


Enviado por   •  18 de Noviembre de 2014  •  Trabajos  •  7.789 Palabras (32 Páginas)  •  232 Visitas

Página 1 de 32

INDEX

1. Introducció

a. Motivació

b. Objectius

c. Metodologia

2. L’autisme

a. Part teòrica

I. Definició i símptomes de l’autisme

II. Tipus d’autisme

III. Evolució històrica del tractament de l’autisme

IV. Causes de l’autisme

i. Causes biològiques

ii. Causes psicològiques

iii. Factors ambientals

V. Diagnòstic

VI. Tractaments

i. Tractaments farmacològics

ii. Dietes específiques

iii. Teràpies

iv. Altres mètodes

VII. Evolució de l’autisme des del naixement fins l’edat adulta

VIII. Savants (Savis)

i. Stephen Wiltshire

ii. Richard

iii. Wawro

iv. Kim Peek

v. George Widener

3. Part pràctica

a. Treball de camp

I. Estadística

II. Entrevista a centres especialitzats

III. Entrevista a la família d’un autista

IV. Carta d’un pare al seu fill autista i a la inversa.

4. Conclusions

5. Bibliografia

INTRODUCCIÓ

(motivació)

He escollit aquest tema perquè tinc una visió molt propera a causa que un familiar meu l’ha patit, i vaig pensar que això m’ajudaria molt a l’hora de desenvolupar-ho. En realitat inicialment vaig pensar en que el tema del meu treball no fos aquest, sinó que un tema més ampli com ho són tots els trastorns mentals, i va costar-me decidir entre esquizofrènia, autisme i altres que també trobava interesants.

Crec també que és molt més interessant treballar sobre alguna qüestió relacionada amb els infants, ja que en un futur m’agradaria poder treballar amb ells. Així que, després de reflexionar-hi molt, em vaig decidir per l’autisme i vaig decidir enfocar-lo cap a les famílies en quant a treball de camp.

(hipòtesi)

La hipòtesi que m’he portat a desenvolupar aquest treball de recerca és la següent:

1. Una persona autista pot arribar a fer una vida normal, com qualsevol individu que no en pateixi aquest desordre.

(objectius)

Els objectius de la realització d’aquest treball han estat: l’aprenentatge d’una malaltia bastant interessant, però que no se’n parla gaire i el fet de comprovar que no tothom veu el món de la mateixa manera, que no tothom entén per “estimar” l’acte de donar-se petons i abraçades, ja que els nens autistes segur que estimen, però a la seva manera, i les relacions que aquests poden tenir amb la societat.

Bàsicament el que es pretén amb aquest treball, és ampliar coneixements i que tothom que el llegeixi es pugui fer una idea d’aquest problema (el que suposa la falta de coneixement de cara a la societat, i que s’adonin del gran paper que fan les institucions especialitzades en tractar a aquesta part de la població).

(metodologia)

Dintre del treball, trobem una part teòrica i un treball de camp. La part teòrica la considero imprescindible per poder comprendre tot el que és i comporta l’autisme. Pel que fa al treball de camp, l’orientació inicial anava dirigida cap a les experiències personals, és a dir, voldria explicar com és el dia a dia d’una persona autista, com són tractats, com es relacionen amb els altres individus etc. Així que he decidit donar-li una altra perspectiva, i pensant en la causa principal, la no relació, vaig decidir que el més interessant seria centrar-me en les escoles i altres àmbits per comprovar les diferents reaccions tant de l’individu autista com de la societat que l’envolta.

La metodologia que utilitzaré pel treball de recerca, per tant, serà la següent:

- Recerca d'informació a través de diferents mitjans (llibres, pel•lícules i pagines web) per extreure informació i comparar diferents opinions i criteris, per aprofundir més i millor en aquest tema i comprovar si les hipòtesis són veritables o falses. També aprofitaré les entrevistes del treball de camp per aconseguir una visió més professional per part dels especialistes, de cara a certs coneixements.

- Com a treball de camp, faré varies entrevistes. Una d'elles, a familiars d'algú que pateixi autisme, per comprendre profundament la vida autista. Una altra, a un psiquiatra especialitzat en nens autistes per comprovar què mètodes s'utilitzen per al diagnòstic del trastorn i per la cura de la malaltia. Per últim visitaré una residència especialitzada en gent amb desordres/problemes psíquics en general, i una escola per a nens autistes.

L’AUTISME

1. Definició i símptomes de l’autisme

Un dels trastorns del desenvolupament que afecta a molts nens de la societat actual i que perdura per a tota la vida és l’autisme. Es tracta d’un síndrome realment singular, un conjunt de símptomes que caracteritzen un trastorn degeneratiu del desenvolupament biològic, psicològic i social d’una persona. Es fa evident durant els primers trenta mesos de vida i dóna lloc a diferents graus d’alteració del llenguatge i de la comunicació, de les competències socials i de la imaginació. L’autisme és un tema que conec de prop, i aquest va estar el major motiu que em va portar a la decisió d’escollir-lo com a tema pel meu treball de recerca.

L’autisme afecta el 0.05% de la població mundial, aproximadament a 5 nens per cada 10.000 nascuts, i ataca els homes quatre vegades més sovint que a les dones, ha estat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (51.5 Kb)  
Leer 31 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com