ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Despertares


Enviado por   •  27 de Febrero de 2013  •  1.538 Palabras (7 Páginas)  •  273 Visitas

Página 1 de 7

TREBALL DE LA PEL.LÍCULA DESPERTARES

Felipe Pérez Soler

Grup:A

PROFESSOR: Sergi Piñar Rodríguez

UD2: RELACIÓ TERAPEÚTICA I COMUNICACIÓ / C07

ANY ACADÈMIC 2012-2013

Índex:

1. Realitzar la sinopsis de la pel•lícula.

a. Resum de la pel•lícula

b. Personatges més significatius

2. Estils de comunicació

3. Identifica en la pel•lícula diferents escenes on es poden veure intervencions

4. Feu una conclusió personal sobre lo que la pel•lícula us ha transmet

Bibliografia…..

1. sinopsis de la pel•lícula:

a)Resum:

La pel•lícula despertares esta basada en una historia real del Neuròleg Oliver Saks, on en la pel•lícula es interpretat per el metge Malcom Sayer, en el hospital de Nueva York al any 1969. En aquet hospital tenien pacients amb diverses patologies mentals, incloent un tipus de pacient que tots van patir encefalitis letàrgica en el anys 20, cosa que va derivar en ells en un estat catatònic, sense cura, ni tractament, aquets pacients sembla que no senten ni pateixen.

Es aquí on el doctor comença a investigar, sobre la malaltia, en aquet punt el doctor passa d’una actitud passiva i de poc contacte amb la gent a bolcar-se de ple en buscar una cura per aquet tipus de pacients. Comença a experimentar amb ells amb una nova droga que s’utilitza amb pacients amb Parkinson, la L-Dopa. Amb aquet nou fàrmac, els pacients fan una gran millora sortint de aquet estat vegetatiu i recuperant totes les seves funcions motores. Aquí el metge comença a crear una relació mes propera amb un dels seus pacients del centre, Leonard.

Però amb la nova droga, el pacient Leonard, el primer en ser tractat comença a presentar el mateixos signes de la malaltia, i fent que totes les esperances del nou fàrmac desapareixien.

En aquet punt els personatges fan un cambi de pensaments, i no donantse per vençuts per que la droga no va funcionar. Si no amb mes força per seguir investigant en la malaltia.

En conclusió es una pel•lícula on podrem veure las relacions humanes i el tipus de comunicació entre facultatiu i pacient, a part dels nous sentiments que donen alguns dels personatges.

B)Personatges mes significatius:

Doctor Malcom Sayers, un personatge que en un principi te una actitud bastant passiva, i de poc contacte amb la gent per la seva personalitat, però a mesura que la pel•lícula avança veurem com la seva actitud davant la vida fa un canvi.

Leonard, es un personatge que com a pacient, podem veure com en un principi amb la seva malaltia esta en un estat catatònic, i com gracies a la medicació, i tornant a tenir les seves funcions motores comença a gaudir d’una vida normal, i experimentant sentiments com el amor i les ganes de viure, mes que el que sempre estem sans.

Infermera Costello, es el personatge que durant tota la pel•lícula dona un aspecte sempre positiu, recolzant al doctor i amb actituds assertives, però també amb els pacients, es la que aconsegueix amb Leonard que el doctor Malcom faci el canvi d’actitud.

Paula es la dona de la qual Leonard es fixa , dins del hospital, es un personatge positiu, ja que no te una actitud de compassió amb Leonard si no de gran admiració per com afronta la malaltia.

Director del hospital, es el personatge, que podríem dir que es el mes escèptic, no confia en el Doctor Mayer en un principi i podem veure que mostra moltes vegades actitud de agressivitat i de poca actitud assertiva.

Antoni, es el que de un principi al igual que la infermera Costello, recolzen al doctor Mayer, en tot i sempre es comporta de una forma positiva amb tots els pacients.

Resta de personal Mèdic, son una part del Hospital que en un principi, son també escèptics del doctor amb tot lo que fa, però que a mesura que la pel•lícula avança fan un canvi a ser mes positius i ajudant en tot.

Mare de Leonard, es la que en tot moment no es separa del seu fill, i la que dona permís al doctor, a que Leonard comenci amb el tractament.

2. Estils de comunicació.

Durant

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.8 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com