ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Mètodes Qualitatius


Enviado por   •  24 de Abril de 2013  •  601 Palabras (3 Páginas)  •  410 Visitas

Página 1 de 3

a) Estructurada- No estructurada: La tipologia de preguntes ens afirma que es tracta d’una entrevista estructurada.

Justificació: Tenint en compte el tipus de preguntes que es plantegen podem afirmar que es tracta d’una entrevista estructurada. La llista de preguntes que se’ns proporcionen a l’enunciat, sembla estar presentada en forma de qüestionari estandarditzat. Per exemple, a la pregunta “No cal portar el gos al veterinari. Un gos ben cuidat i alimentat està sempre sa”, es donen tres alternatives fixes de resposta de les quals els subjectes n’han de triar únicament una. Totes les preguntes plantejades ofereixen respostes d’aquest tipus. Les preguntes a, b, c i d, ens donen a entendre que l’entrevistador no pot introduir canvis, a no ser que sigui del tot necessari, per tant podem afirmar que l’entrevista es realitza sobre un guió exhaustiu i rígid.

b) Directiva - No directiva: La tipologia de preguntes presentades ens afirma que es tracta d’una entrevista no directiva.

Justificació: Penso que es tracta d’una entrevista no directiva degut a que amb les preguntes plantejades no es pretén la manipulació del subjecte a partir de la canalització de l’entrevista per mitjà de les nombroses intervencions del investigador, sinó tot lo contrari. Les preguntes reflecteixen una intencionalitat totalment diferent amb la que es pretén fer una tasca més aviat exploratòria. El rol del entrevistador penso que és passiu, ja que ell es limita a formular les preguntes i a deixar un bon marge d’iniciativa al subjecte alhora de respondre. No se li formulen preguntes alternatives amb la finalitat de conduir la resposta, sinó que una vegada s’ha formulat la pregunta, són els propis subjectes els que decideixen quina opció escollir sense ser induïts a escollir-ne cap en concret.

c) Centrada - No centrada: Es tracta d’una entrevista no centrada.

Justificació: Les preguntes parteixen d’un tema inicial, “els gossos”. A partir d’aquí, i pel que podem veure amb les preguntes d’exemple, es va desenvolupant preguntes diverses sobre diferents aspectes de conviure amb un gos, la seva cuida, les seves característiques... Per tant, les preguntes tot i ser incloses en un tema central engloben una àmplia gamma de temes. Sota el meu punt de vista, aquestes serveixen per una recollida d’informació prèvia amb l’objectiu de generar un banc de dades sobre el subjecte que servirà en el posterior seguiment.

d) Individual – Grupal: Es tracta d’una entrevista individual.

Justificació: Encara que un dels requisits que es plantegen amb la investigació és que els nens als quals se’ls hi passa l’entrevista vagin acompanyats, aquesta va dirigida exclusivament al infant. Tenint

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com