ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Necesidad


Enviado por   •  17 de Diciembre de 2012  •  287 Palabras (2 Páginas)  •  274 Visitas

Página 1 de 2

Necesito leer un ensayo

L’Escola Moderna va tenir un major seguiment després de la mort de Ferrer i Guàrdia. Les idees de l’Escola Moderna van tenir una gran difusió gràcies a la publicació d’El Butlletí

A Sud Amèrica el programa de l’Escola Moderna va ser seguit,

A l’Argentina la FORA (Federación Obrera Regional Argentina) va impulsar la inauguració d’escoles racionals. No eren escoles legalitzades per l’Estat, tot i que aquest no tenia un sistema educatiu definit si no que s’estava consolidant.

Ferrer i Guàrdia no va ser l’únic pedagog influent a les escoles racionals argentines si que no Paul Robin o Sébastien Faure, com a el mateix Francesc Ferrer i Guàrdia, els van servir d’inspiració.

Com Ferrer i Guàrdia, els educands racionalistes argentins es van abstenir de fer apologia comunista a les aules i oferir una educació lliure sense dogmatismes ni imposició d’idees. Julio Barcos, un mestre argentí, va reprendre la iniciativa provinent de l’Escola Moderna de fer conferències dominicals de divulgació científica per a els pares i mares dels alumnes. A les escoles racionals argentines també es renunciava al càstig físic i a la imposició d’autoritat, si no que el mestre tenia la que li esqueia de manera natural, la que els alumnes li donaven com a reconeixement de ser la persona que els guiava en el camí de l’educació. La coeducació de sexes seguia present, tot i que en algunes escoles nens i nenes rebien algunes classes diferents. Com a l’Escola Moderna, teòricament la coeducació de classes socials també es practicava.

Dues de les escoles racionals més importants de l’Argentina van ser l’Escola Laica de Lanús que va obrir les seves portes l’any 1906, l’Escola Moderna de Luján inaugurada l’any 1907 i l’Escola Moderna de Buenos Aires oberta l’any 1908.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com