ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Energia Hidroelectrica


Enviado por   •  17 de Diciembre de 2014  •  771 Palabras (4 Páginas)  •  148 Visitas

Página 1 de 4

L’energia hidràulica és una energia renovable que prové de l'aprofitament de l'energia mecànica de la caiguda de l'aigua.

La força de l'aigua ha estat utilitzada durant molt temps per moldre blat, però va ser amb la Revolució Industrial, i especialment a partir del segle XIX, quan va començar a tenir gran importància amb l'aparició de les rodes hidràuliques per a la producció d'energia elèctrica. A poc a poc la demanda d'electricitat va anar pujant. El baix cabal de l'estiu i tardor, unit als gels del hivern feien necessària la construcció de grans preses de contenció.

2) Material que s’utilitza

S’utilitza l’aigua que és una energia renovable molt comú a la Terra.

L'aigua ofereix un gran avantatge perquè és un producte que mai s'esgota i ofereix una energia elèctrica i neta, segura i sense residus.

És un recurs natural disponible a les zones que presenten suficient quantitat d'aigua i, una vegada utilitzada, és retornada riu avall. El seu desenvolupament requereix construir pantans, preses, canals de derivació i la instal•lació de grans turbines i equipament per generar electricitat.

3) Com s’ aconsegueix

L'energia hidràulica es basa a aprofitar la caiguda de l'aigua des de certa altura. L'energia potencial, durant la caiguda, es converteix en cinètica. L'aigua passa per les turbines a gran velocitat, provocant un moviment de rotació que finalment es transforma en energia elèctrica per mitjà dels generadors.

En l'aprofitament de l'energia hidràulica influeixen dos factors: el cabal i l'altura del salt.

Per aprofitar millor l'aigua portada pels rius, es construeixen preses per regular el cabal en funció de l'època de l'any. La presa serveix també per augmentar el salt.

4) Païssos on mes s’ utilitza

A tot el món, aquest tipus d'energia representa aproximadament la quarta part de la producció total d'electricitat, i la seva importància segueix en augment.

Els països en els quals constitueix font d'electricitat més important són:

- Noruega (99%)

- Zaire (97%)

- Brasil (96%)

La central de Itaipú, en el riu Paraná, està situada entre Brasil i Paraguai, es va inaugurar en 1982 i té la major capacitat generadora del món.

A Catalunya:

L’any 2003 hi havia 38 centrals hidroelèctriques de més de 10 MW (gran hidràulica) en servei a Catalunya, amb una potència total instal•lada de 2.047,1 MW.

Pel que fa a la minihidràulica, existeixen actualment 345 centrals de fins a 10 MW de potència, de les quals 302 centrals estan en servei i 43 es troben aturades. La potència total instal•lada en aquestes centrals és de 278,6

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com