ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Marketing En Motos


Enviado por   •  21 de Febrero de 2015  •  861 Palabras (4 Páginas)  •  163 Visitas

Página 1 de 4

ÍNDEX

1. Què és un document?

2. Què és un arxiu?

2.1. Finalitat de un arxiu

2.2. L’arxiu com a organisme

3. Funcions d’un arxiu

4. L’arxiu com a espai

5. La documentació de l’arxiu

6. Les etapes de l’arxiu

7. El valor de l’arxiu en la nostra societat

8. Història de l’arxiu Comarcal de Figueres

9. Diferències entre l’Arxiu Comarcal i l’Arxiu Municipal de Figueres.

1.Què és un document?

S'entèn per document qualsevol expressió gràfica, sonora o en imatge (independetment de la seva data de creació) recollida en qualsevol tipus de suport, ja sigui físic o digital.)

2.Què és un arxiu?

Un arxiu és un servei públic de caràcter administratiu especilitzat en la gestió i el tractament de la documentació, en la seva custòdia i en la seva divulgació.

Els documents que l'integren contitueixen una herència fonamental que cal transmetre en les millors condicions a les generacións futures.

2.1. Finalitat dels arxius

La principal finalitat de l'arxiu és l'organització i conservació dels fons per ser utilitzats per la gestió administrativa. I per aconseguir-ho ha de seguir una sèrie de funcions. També proporcionar suport tècnic, informatiu i documental.

2.2. L'arxiu com a organisme

Anomenem també arxiu l’organisme o la institució de caràcter públic o privat, responsable de les següents tasques relacionades amb els documents i els fons documentals, al servei de la seva utilització com a testimoni per a la recer-ca, la cultura, la informació i la gestió administrativa:

• Organització

• Tutela

• Gestió

• Descripció

• Conservació

• Difusió

L’arxiu exerceix aquestes funcions en el marc de la mateixa activitat dels crea-dors dels documents o els seus successors. Els conserva respectant l’ordre amb el qual foren creats formant conjunts orgànics.

3. Funcions de l’arxiu

Les funcions dels arxius també han anat variant i evolucionant al llarg del temps:

 Identificar, classificar i ordenar

La identificació és el procés d'investigació i sistematització de les categories administratives i arxivístiques en què se sustenta l'estructura d'un fons. La classificació consisteix en l'establiment de les categories i grups que reflecteixen l'estructura jeràrquica d'un fons. És el primer pas del procés d'organització del tractament arxivístic. (quadre de classificació). L'ordenació és establir seqüències alfabètiques, numèriques o cronològiques dintre de cada grup definit en el quadre de classificació.

 Avaluació

És una funció bàsica d'un arxiu i està destinada a analitzar els documents segons els seus usos administratius, fiscals, legals, jurídics (tant presents com futurs) i els seus valors testimonials, informatius i d'investigació.

 Descriure

La descripció arxivística, és l'elaboració d'una representació acurada d'una unitat de descripció i, si fa falta, de les parts que la componen, mitjançant la recopilació, l’anàlisi, l’organització i l’enregistrament

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com