ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Produccio Audiovisual


Enviado por   •  27 de Septiembre de 2013  •  2.882 Palabras (12 Páginas)  •  412 Visitas

Página 1 de 12

PAC 1 - Producció audiovisual

1.

Fase de conceptualització

Una administració pública (Generalitat de Catalunya) a través del seu òrgan competent en matèria educativa (Departament d’Ensenyament), ha convocat un concurs per a l’adjudicació d’un projecte per a l’elaboració d’un vídeo educatiu, dirigit a les escoles d’educació primària, i, més concretament, a alumnes de 8 a 12 anys, que te per objectiu la sensibilització d’aquest col•lectiu respecte els beneficis personals i socials derivats de la pràctica de l’esport.

Un cop executades totes les fases del procediment l’organisme convocant resol atorgar l’execució d’aquest projecte a la meva empresa.

Amb la finalitat de definir i concretar el projecte, i el corresponent guió tècnic, es preveuen un seguit d’entrevistes i encàrrecs d’assessorament específic. Tenint en compte els destinataris (nens i nenes de 8 a 12 anys), el projecte esdevé d’una especial significació; cal tenir present que en aquestes edats és quan els nens i nenes es troben en un procés de configuració de la seva personalitat, i amb el treball en aspectes personals s’estableix un estil propi de vida en el qual la salut forma part d’aquesta qualitat vital amb repercussions socials i amb l’entorn. Per tant, esdevé cabdal la participació, en la conceptualització del missatge, d’aquests experts. Concretament :

• amb els tècnics de l’organisme educatiu (Departament d’Ensenyament) que fa l’encàrrec,

• amb tècnics competents en matèria d’esport (Secretaria General de l’Esport), i de salut (Departament de Salut), dependents de la Generalitat de Catalunya,

• amb personal especialitzat i qualificat en matèria de medicina esportiva de centres hospitalaris que disposin d’aquesta especialitat,..

Un cop recollida tota la informació tècnica referent al contingut i missatge a transmetre, es presentarà a l’organisme que ha fet l’encàrrec per tal d’ajustar, si s’escau, aquelles qüestions que calgui, i se li presentarà el guió i la línia que es pretén desenvolupar en el vídeo. Amb la seva aprovació es passarà a elaborar el guió tècnic. En aquest cas no es reajustaran aspectes de finançament, ja que, en principi, aquest no seria un problema.

Aquesta fase inicial estarà vehiculada pel cap del projecte. La resta de l’equip es defineix en el següent apartat i es concreta en el segon punt d’aquesta PAC.

La idea bàsica és, com ja s’ha esmentat al principi, sensibilitzar a un col•lectiu molt concret (nenes i nens de primària) respecte els beneficis personals i socials derivats de la pràctica de l’esport.

El desenvolupament d’aquesta idea és el següent; a través de les accions habituals quotidianes dels nens (anar a escola, anar a comprar amb els pares, anar a casa dels avis, trobar-se i jugar amb els amics i amigues, passejar,...) cercar-hi relacions amb l’esport que, amb la seva pràctica, millorin la salut i estat de la persona i la seva qualitat de vida en general, tant dels nens com dels grans, tot i mostrant, alhora, els efectes negatius que es poden produir si no es fa esport.

El fil conductor podria ser un personatge animat o bé un actor o actriu conegut per aquest col•lectiu. Per exemple, un dels actors/actrius del “Club Súper 3” que emet Televisió de Catalunya o un esportista reconegut o, en el cas que es prevegi una difusió fora de Catalunya, un personatge animat creat específicament per a l’ocasió.

Per exemple, un fet relacional seria:

Acció quotidiana Relació amb l’esport Qualitat de vida / Efectes negatius

“Cada dia anem a l’escola; si hi anem caminant és fa treballar el cor, igual que si anem a córrer. Caminar, córrer, és important. Si no es camina i el cor no “treballa”, es produeixen complicacions amb el temps que repercutiran en el nostre benestar...”

Les fases del projecte seran:

Al ser una productora petita (és a dir, sense una gran estructura de personal), es recorrerà a l’externalització de diferents serveis:

• Serveis interns o propis: la producció i el personal d’administració

• Serveis externs o aliens: tota la resta

Fase de preproducció

A banda del cap de producció caldrà formar un equip compost per diversos especialistes segons sigui la fase evolutiva del projecte. L’equip de producció, classificat per la seva intervenció en les diverses fases, seria el que es descriu a continuació.

Pel que fa a la fase de projecte i direcció, caldran que es desenvolupin les tasques de: producció, direcció o realització, assessorament tècnic d’acord amb la temàtica a desenvolupar, assessorament legal, personal d’administració, guionista, i direcció artística.

Amb caràcter previ s’haurà efectuat el desglossament del guió, a través del qual el director de producció esquematitzarà tots els aspectes relacionats amb el rodatge; personatges, ambientació, so, logística, càmeres, ...així com el pla de treball, rodatge,...

Per a la valoració del temps d’enregistrament, s’efectuarà un presa pilot en una escola de la ciutat, amb una simulació d’una escena. En base a aquesta, el director de producció podrà establir una estimació dels temps d’enregistrament i de les necessitats del rodatge, amb la col•laboració de la resta de l’equip, principalment del guionista, per establir, així, l’ordre d’enregistrament en el marc del pla de treball general de l’execució del projecte.

L’equip d’aquesta fase farà una tasca molt rellevant pel desenvolupament normal del projecte. Tenint en compte la temàtica i altres aspectes tècnics, caldrà desenvolupar especialment:

• Assessors tècnics: hauran de projectar com transmetre el missatge (pedagògicament), els eixos bàsics a treballar, els aspectes multiculturals i contextos socials heterogenis,...

• Assessors legals: tindran

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (19.4 Kb)  
Leer 11 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com