ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Economía De L'empresa. Selectivitat 2012. Bloc 3


Enviado por   •  9 de Junio de 2012  •  800 Palabras (4 Páginas)  •  824 Visitas

Página 1 de 4

BLOC 3

La direcció estratègica: Concepte, necessitat i nivells d’estratègia: Estratègia corporativa, de negoci i funcional (o operativa).

Concepte i necessitat

És el procés de gestió d’una estratègia empresarial (o un conjunt d’estratègies) dins de l’empresa, que s’ha d’adaptar a un entorn canviant i a una competència que reacciona, tenint en compte el llarg termini i tenint com a finalitat principal assolir l’èxit de l’empresa, mitjançant la millora de la seva posició competitiva o per la resolució de problemes que amenacen l’empresa.

Nivells d’estratègia

Estratègia corporativa

Són aquelles que s’encarreguen de prendre les decisions relacionades amb l’objectiu o l’abast global de l’empresa amb la intenció de satisfer les expectatives dels propietaris o dels gestors i afegir valor a les diferents parts de l’empresa. Es caracteritzen per:

Establir el marc de referència per a la presa de totes les decisions.

Ser globals, ja que són el nivell més superior de l’abast de la direcció estratègica. Habitualment aplicades per grans empreses o grups econòmics.

Tenen una dimensió temporal a llarg termini.

Estratègia de negoci

Fan referència a aspectes més concrets, com ara la definició dels elements que poden fer competitius els productes de l’empresa dins del seu mercat o segment de mercat. Es caracteritzen per:

Tenir un abast més concret. L’apliquen de manera exclusiva les PIMES.

Tenir una dimensió temporal a mitjà termini.

Estratègia operativa

Es preocupen de gestionar de manera eficient els recursos que hi ha en l’empresa tant a escala d’un departament com a escala més general, tenint com a marc de referència l’estratègia de l’empresa. Es caracteritzen per:

Estar relacionades amb el dia a dia.

Són específiques.

Tenen una dimensió temporal a curt termini.

Procés de disseny i presa de decisions estratègiques. De la definició de la visió i la missió a la implementació de l’estratègia. Anàlisi extern: Competidors, mercat, barreres d’entrada i sortida, proveïdors, clients i poder negociador.

L’empresa pren la decisió estratègica de desenvolupar una sèrie de mesures de caràcter estratègic per assolir una sèrie d’objectius a escala corporativa o a escala de negoci. És per això que s’han de tenir en compte les diverses etapes que caracteritzen aquest procés estratègic:

Definició d’objectius.

Avaluació dels recursos interns.

Avaluació dels recursos externs.

Anàlisi de l’entorn competitiu.

Elaboració dels escenaris de futur.

Formulació de l’estratègia.

Avaluació de les alternatives estratègiques.

Eines estratègiques.

Control estratègic.

Anàlisi intern: Concepte i Anàlisi de cadena de valor. L’avantatge competitiu i les estratègies de desenvolupament:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com