ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Mejor Imposible


Enviado por   •  28 de Octubre de 2012  •  1.126 Palabras (5 Páginas)  •  812 Visitas

Página 1 de 5

Contesta les següents preguntes:

• Quins problemes penseu que té en Melvin per a relacionar-se amb les persones?

Crec que el Melvin té falta d’habilitats socials, ja que no vol relacionar-se amb els altres, per això li molesta el contacte amb la gent, no parla amb els veïns, no li agraden els animals, etc. Té molta falta d’empatia, a més encara que sembla una persona molt segura de si mateixa, al llarg de la pel•lícula es va veient que no es així, que te moltes inseguretats i per això té aquestes conductes vers els altres.

• Quines penseu que són les possibles causes de la deficiència en habilitats socials del protagonista? Consulta la teoria del llibre

En Melvin té en alguns casos falta d’aprenentatges ja que segurament no ha tingut un bon model a seguir referent a habilitats socials, l’ambient en el que ha crescut no li proporcionava els estímuls necessaris ni els models vàlids, encara que poc a poc va adquirint-les a mesura que transcorre la pel•lícula, però a més, té una dificultat per posar en pràctica aquestes habilitats socials que poc a poc va aprenent, perquè hi ha factors que en condicionen l’execució com, per exemple, falta d’habilitats comunicatives, comportaments agressius, etc.

• Com manifesta el protagonista el seu dèficit en habilitats socials? Justifica la resposta

El protagonista manifesta el seu dèficit en habilitats socials a través de diferents conductes:

- Timidesa, que és una sensació que predisposa a una persona a sentir inseguretat o vergonya davant situacions socials. En Melvin manifesta aquesta timidesa quan no sap que dir a un altre persona perquè no vol revelar als altres els seus sentiments.

- Bloqueig, que és una mena de manifestació de la timidesa o l’estrès en la comunicació. Això es reflexa quan en Melvin parla amb la Carol, que en moltes situacions es queda sense saber que dir, per exemple, quan en el restaurant ell li parla a ella del seu fill que està malalt.

- Agressivitat, és una altra característica de les persones amb problemes de relació, que les fa actuar de manera autoritària. En Melvin té moltes conductes agressives, en les que actua imposant els seus interessos, pensaments i intentant que els seus drets es sobreposin als dels altres. Per exemple, quan entra al restaurant i veu a unes altres persones assegudes en la “seva” taula.

- Ansietat social, que és por o temor que sorgeix en una persona en situacions d’interacció. En Melvin pateix constantment ansietat social ja que té por a relacionar-se amb els altres, inclús quan va caminant pel carrer va en constant tensió per no tocar a ningú i que ningú el toqui a ell, controlant en tot moment els seus moviments i els de la resta de persones.

- Aïllament, és la dificultat per relacionar-se amb els altres que comporta que la persona s’inhibeixi de les relacions socials i les eviti activament. Això li passa al Melvin, que intenta evitar a tota costa tenir relacions socials o interactuar amb la resta de persones que l’envolten, un clar exemple es la relació nul•la que té amb el seu veí.

• La resposta de la Carol davant de la frase del Melvin sobre “este restaurante es injusto a mi me hacen poner trajeado y tu te puedes poner cualquier cosa” és assertiva? Justifica la resposta

Si, ja que l’assertivitat és la conducta que permet a una persona actuar d’acord amb els seus interessos més importants, defensar-se sense ansietat, expressar còmodament sentiments honestos o exercir els drets personals, sense negar els drets dels altres i la Carol no reacciona malament sinó que li diu a en Melvin que li ha molestat el que li ha dit i que l’ha ofès, és a dir, que li expressa el que sent però sense ofendre’l.

• Quina relació estableix en Melvin amb

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.2 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com