ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Recursos Economicos Argentina


Enviado por   •  27 de Abril de 2013  •  532 Palabras (3 Páginas)  •  425 Visitas

Página 1 de 3

RECURSOS ECONÒMICS

1.- Els diferents sectors de producció

Agricultura i ramaderia. En l'agricultura podríem dir que els principals productes agropequaris del país són:

- Els grans, que es divideixen en dos grans grups:

· Oleaginoses: principalment, soja i en menor mesura el gira-sol.

· Cereals: principalment blat de moro i blat

I en la ramaderia:

- En el bestiar vacum, principalment de les races Aberdeen angus, Hereford i Shorton, es el complement bàsic en la dieta de la població argentina.

- En canvi el bestiar vacum de la raça Holando-Argentí, es per a la producció de llet.

2.- Els recursos naturals. Petroli, minería, boscos i pesca.

A part de la ramaderia i l'agricultura, Argentina posseeix una considerabe riquesa petroliera i gasífera, que li permet organitzar una cadena de producció petroquímica.

Històricament, la mineria argentina ha estat escassa, però la mateixa s'ha activat en l'última dècada, fonamentalment sobre minerals metalíferos: coure, or, plata, zinc, magnesi, urani i sofre. Els recursos miners es concentren a les províncies cordilleres al llarg de 4.500 km. Les exportacions argentines de minerals van passar de 253 milions de dòlars el 1996 a 2.650 milions de dòlars el 2006, una mica més del 3% del total.

El mar argentí està situat sobre una extensa plataforma submarina, molt rica en recursos pesquers, que arriba un ample de 550 km als 52 º de latitud Sud i 1.890.000 km ². No obstant això, la pesca ha estat una producció marginal, i a causa de la crisi poblacional del lluç (principal producte pesquer argentí) provocada per l'excessiva pesca durant els 1990, la participació del sector en les exportacions totals s'ha reduït d'un 3% a un 2%.

En sentit contrari, la producció forestal i fusta, principalment pins i eucaliptus, s'ha vingut expandint, amb centre en les províncies mesopotàmiques, superant el 2% del total exportat.

3.- El turisme

L'extens territori de la República Argentina està dotat de grans atractius turístics. L'avaluació de la moneda local després de la devaluació de 2002 va afavorir l'arribada de grans quantitats de turistes estrangers, fent al país comercialment més accessible que en la dècada de 1990. En encarir els costos per viatjar a l'exterior, molts argentins

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com