ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resume (Brave New World)


Enviado por   •  8 de Marzo de 2014  •  2.789 Palabras (12 Páginas)  •  301 Visitas

Página 1 de 12

CHAPTER 1

L’acció passa (takes place) a l’any 632 A.F. (After Ford – Henry Ford és com un déu en aquella societat).

Algú indefinit va a: The Central London Hatchery (laboratori) and Conditioning Centre que té 34 plantes. Slogan: Community, Identity, Stability.

El director (tall, thin, unknown old) d’aquest gran laboratori realitza un tour per ensenyar les instal•lacions a un grup d’estudiants, la majoria d’aquests escriuen en un notebook tot el que diu. Els hi ensenya: The Fertilising Room, etc. El director els hi explica que s’extreuen els ovaris (ovaries) de les dones i a partir d’allà s’agafen els òvuls (eggs). Aquests els guarden i els fertilitzen (fertilised) posteriorment amb l’esperma dels homes (sperm). Hi ha diferents tipus d’humans:

- High-level humans (Alphas and Betas). Cadascú procedeix d’un únic egg.

- Low-level humans (Gammas, Deltas and Epsiolons). Aquests procedeixen d’un únic egg, que es divideix en 96 diferents formant 96 persones idèntiques. (Bokanovsky process), aquest procés “is one of the major instruments of social stability”. Cada un d’aquests individus treballa en fàbriques amb la mateixa màquina i treballen a la mateixa velocitat, cada individu no es baralla (no conflicts). El procés Bokanowsky és una garantia d’estabilitat.

Apareix Mr Foster (Henry Foster) i els hi ensenya altres habitacions:

- Bottling room: és on etiqueten (labelled) els embrions (embryos) i escullen el seu nivell. Era una habitació molt gran amb molts prestatges (tiers of racks). A cada prestatge hi ha els individus, allà els van movent i els condicionen. Només el 30% dels embrions neixen normals.

- Després els porten a la Decanting Room: és on els nadons acaben la seva incubació i estan a punt de néixer. A la majoria els deixen estèrils, i a alguns els hi treuen oxigen abans de néixer per condicionar el seu nivell d’intel•ligència. Una infermera (nurse Lanina) injecta medicaments.

- Finalment van a la guarderia (Nurseries).

CHAPTER 2

Mr. Foster es queda a la Decanting Room i la resta dels estudiants amb el director van a la planta 5 (INFANT NURSERIES CONDITIONING). Primer van a veure a un grup de nadons (babies) Deltas (color khaki). Per condicionar aquests nadons els hi posen llibres i flors al terra i ells hi van gatejant (to crawl). Quan tots els toquen, exploten (violent explosion) i després s’electrocuten (small electric shock). Això fa que els nens tinguin por, això es repeteix 200 vegades per realitzar bé la connexió (connection) i així fer que els nens d’aquest grup acabin odiant els llibres i la natura (hate them all their lives).

Un noi pregunta perquè es fa això i el director li contesta que condicionen aquests nenes perquè estimin l’esport i es gastin diners en l’equipament esportiu (they contribute on the economy, abans feien que estimessin la natura i gairebé no gastaven els diners).

El director explica la història de Reuben Rabinovitch (un noi polonès que va viure a l’era de Ford, quan els homes i les dones criaven [brougth up] els seus fills, els pares del noi es van deixar la ràdio encesa mentre el nen dormia i aquest va aprendre anglès ja que a la ràdio sonava un programa en anglès) – això va fer que es practiques el mateix sistema entre els diferents grups de nens. Mentre els nens dormien, amb un altaveu (loudspeaker que es trobava a cada pillow/coixí) els condicionaven (com per exemple els hi deien de quina classe social són: Alpha-grey, Beta-blue?, Gamma- green, Deltas-Khaki, Epsilon-Black).

CHAPTER 3

Els estudiants marxen a un jardí (garden) on hi ha molts nens despullats (naked). Els nens juguen a jocs eròtics (sexual games). També juguen a jocs esportius perquè es gastin els diners en un futur. Aquells nens que no volen jugar als jocs eròtics els porten al psicòleg (psychologist). En l’antiguitat (abans i una mica després de Ford) es consideraven els jocs eròtics entre nens com a immorals.

Més tard apareix The controller (un dels 10 del món) of Western Europe: Mustapha Mond. Ell els hi diu que “everyone belongs to everyone else” (això fa que només hi hagi weak emotions ja que les strong emotions són dolentes, aquestes emocions estaven quan hi havia pares i mares). Els hi explica que es va treure la democràcia i van arribar a aquesta societat perquè va haver una gran guerra on tot va quedar contaminat i hi havia un Economic Collapse, la gent havia de gastar-se una quantitat definida de diners si volien recuperar la societat. Finalment els hi explica que es va realitzar una droga perfecta (Soma), amb ella pots anar de vacances, curar sentiments de tristes, etc. En aquella societat tothom aparenta la mateixa edat.

CHAPTER 4

A les 4 hi ha un canvi de torn (work shift) i la Lenina Crowne (nurse) marxa cap a les dutxes. Allà es troba amb la seva amiga Fanny (aquesta treballa a la Bottling room). Les dos es posen a parlar sobre nois: la Lenina ha quedat amb en Henry Foster, amb en Henry porta mñes de 4 mesos sortint i la Fanny pensa que hauria de sortir amb altres nois ja que és immoral sortir tan de temps amb una persona (en aquella societat). La noia decideix quedar amb en Bernard Marx (és un alpha-plus) ja que la va convidar a “one of the Savage Reservations”. La Fanny pensa que no hauria de quedar amb ell perquè té una mica de mala fama ja que no li agraden els jocs, és més baixet i lleig que els altres alphas (la gent diu que va caure una ampolla d’alcohol a la seva bottle, abans de néixer). La Lenina passa del que diu ja que li agradaria passar les vacances amb en Bernard.

CHAPTER 5

En Henry Foster i el seu amic Benito Hoover estan parlant a l’ascensor sobre la Lenina, ja que en Henry quedarà amb ella. En Bernard està al mateix ascensor i els escolta (pensa que són idiotes). En Henry veu a en Bernard i es vol riure d’ell ja que és diferent i li diu que pregui una mica de Soma per ser més feliç, però ell no vol prendre drogues.

Més tard apareix la Lenina a l’ascensor i queda amb en Bernard (davant de tothom) per anar a la reserva al juliol.

La Lenina marxa amb en Henry a jugar a golf, en Bernard agafa un helicopter cap a “Bureau of Propaganda” per anar a a veure al seu amic Mr. Helmholtz Watson (és un professor d’universitat, lecturer). En Helmholtz també és una mica diferent com en Bernard ja que el seu coeficient intel•lectual és superior a al de resta d’alpha-plus.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (15.9 Kb)  
Leer 11 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com