ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Anàlisi del conflicte. Activitat individual – Mediació


Enviado por   •  15 de Octubre de 2023  •  Exámen  •  1.039 Palabras (5 Páginas)  •  24 Visitas

Página 1 de 5

 ACT 1 Anàlisi del conflicte. Activitat individual – MEDIACIÓ – 12/12/2021

El conflicte amb el qual treballaré aquesta PAC, es tracta d'un conflicte el qual sorgeix en una escola al barri del Carmel entre dos monitors d'extraescolars. Cal destacar que aquest barri destaca per la seva multiculturalitat. Els monitors imparteixen la seva extraescolar a la mateixa hora, però a conseqüència de la COVID-19 han de separar-se en espais diferents. Els monitors es comuniquen entre ells de manera molt poc assertiva i gens empàtica, desenvolupant un conflicte per un dels espais el qual té més material, arribant a competir per aquest quedant-se aquell espai el que arribes abans a l'escola. D'aquesta manera es comença a desenvolupar el conflicte i a veure's la cara visible d'aquest, l'espai.

El conflicte escollit sí que pot ser tractat mitjançant la gestió alternativa de conflictes (GAC) perquè es tracta d'un conflicte el qual ha de ser gestionat des d'un punt de vista no destructiu. Mitjançant aquesta tècnica podem no només solucionar el conflicte principal (l'espai) sinó també podem mirar més enllà i localitzar possibles problemes de comunicació entre els dos monitors. En analitzar aquests possibles problemes, aquesta tècnica pot ajudar-los a relacionar-se i comunicar-se de manera diferent de com ho estaven fent fins ara per exemple. Aquesta anàlisi de comunicació va lligat a què de cara a futurs conflictes els monitors estableixin el desig de voler trobar solucions i no de discutir i competir com estaven fent. Per aquest motiu aquesta tècnica donaria peu al fet que aquests dos monitors no només resoldrien aquest problema puntual sinó que desenvoluparien una coordinació i cooperació entre les parts de futurs conflictes.  

EVENTUALS BENEFICIS:

  • Prevenció de què el conflicte s’allargui més.
  • Millora de comunicació entre les dues parts implicades.
  • Resolució equitativa per a les dues parts.
  • Aplicació de l’escolta activa per part de les dues parts implicades.
  • Empatització de les parts (entre elles).
  • Assertivitat entre les dues parts implicades.
  • Millora de convivència en els espais comuns (pati) de les parts implicades.
  • Gestió de les emocions negatives (ira per exemple).

La tècnica escollida pel conflicte desenvolupat és la de: Posicions, Interessos i Necessitats, he escollit aquesta tècnica, ja que en aquest conflicte s'han de visualitzar tant aspectes visibles i clars com en aquest cas l'espai com aspectes no tan visibles com la comunicació entre les dues parts implicades. Mitjançant aquesta tècnica (piràmide / iceberg), es pot fer un bon anàlisis, tant d'uns aspectes com d'altres.

En aquest cas, la tècnica amb la qual treballarem es desenvolupa a partir de la piràmide PIN (posicions, interessos i necessitats), com he explicat a dalt el famós iceberg. L'objectiu principal d'aquesta tècnica és veure les necessitats de la part contrària, ja que si aquestes no estan satisfetes, influeixen en el comportament i la demanda. En aquest cas, ens trobem dos monitors els quals volen dur a terme les activitats en el mateix espai, ja que hi ha més material que no en un altre, però la comunicació que estableixen entre ells és de competitivitat, dient que qui arribi abans és qui tindrà aquell espai. D'aquesta manera trobem que cadascú té un objectiu similar que és el de poder fer les activitats en l'espai on hi ha més material. En aquest cas podem veure com cada monitor té els seus interessos els quals poden ser negociables al mateix temps que les seves posicions. Però ens trobem amb les necessitats de cada monitor les quals no són negociables de cap de les maneres. A continuació ficaré un exemple dels monitors:

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (7 Kb) pdf (79 Kb) docx (487 Kb)
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com