ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Risc Volcànic


Enviado por   •  8 de Octubre de 2014  •  357 Palabras (2 Páginas)  •  210 Visitas

Página 1 de 2

1. Què passa quan la viscositat del magma és més gran que el contingut de gasos?

Es produeix un volcà Peleà: caracteritzat per la viscositat del magma, el qual no permet que la lava flueixi massa lluny de la seva xemeneia abans de solidificar-se, com a conseqüència es forma un tap de roca al cràter que després la pressió dels gasos el farà explotar produint una allau de cendra volcànica calenta amb fragments de roca, coneguda com a flux piroclàstic.

Aquesta explosió és més suau que les erupcions vulcanianes i les plinianes.

2. I si el contingut de gasos és més gran que la viscositat?

Es produirà un volcà de tipus Hawaià, el seu magma és molt líquid, perquè té poca viscositat, tan bon punt emergeix de l’interior es desborda i llisca amb facilitat i velocitat pel con volcànic. La gran quantitat de gasos provoca una font de foc al cràter.

3. Quins tipus de volcans i erupcions s'han produït variant aquests paràmetres?

 Molta viscositat i molt gas:

Es produeix un estratovolcà que pot produir una erupció vulcaniana, peleana, estromboliana o Vesuviana. (Totes elles són erupcions explosives que alliberen piroclasts)

 Poca viscositat i poc gas:

S’originen un volcans de poca alçada. A l'entrar en erupció la lava, en general no flueix des del cim, sinó d'una bretxa en el costat de la base del volcà, no fan cap mena d’explosió perquè tenen pocs gasos. S’assemblen als Hawaians.

4. Una de les simulacions té similituds amb la recent erupció del volcà d'Islàndia.

Al 20 de març de 2010 un volcà islandès va tenir dos erupcions diferents: una hawaiana, on només va desprendre lava i després una erupció explosiva de tipus estratovolcà: va expulsar gasos a l’exterior formats per grans quantitats de material que van crear un immens núvol de cendra, el qual va repercutir en el transport aeri de moltes zones europees.

5. Quins danys poden provocar les erupcions volcàniques?

 Danys al planeta terra: incendis, desaparició de boscos, contaminació atmosfèrica, pluges àcides, contaminació de la fauna i la flora, pot canviar el clima del planeta.

 Danys a la salut de les persones: molèsties respiratòries, asma, irritació de les mucoses

 Danys en la societat: destrucció de poblacions, morts, problemes amb el trànsit aeri

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (2 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com