ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comparacio Locke-Hobbes


Enviado por   •  12 de Abril de 2014  •  343 Palabras (2 Páginas)  •  546 Visitas

Página 1 de 2

Segons Locke, el que dona legitimitat a un govern és el resultat d’un acord o pacte social consentit dels individus que en formen part per tal de superar les amenaces que es donen en l’estat de naturalesa i garantir la preservació de la vida, la salut, la llibertat i les propietats individuals.

Si ho comparem amb la concepció de Hobbes, aquest diu que la legitimitat del poder polític és el resultat d’un pacte social en que els ésser humans, egoistes i individualistes en l’estat de naturalesa, cedeixen tots els seus drets i llibertats al sobirà en pro de garantir la pau social i l’absència de conflictes.

Segons Locke, l’ésser humà te una natura pròpia social que li permet fer associacions amb altres individus de manera pacífica. Per tant, parlem d’una societat forjada a partir de relacions espontànies, però també hi ha cobdícia.

Es per aquest motiu pel qual Locke afirma que l’home fa un pacte, una associació en la que delega part de les seves llibertats a l’Estat que es compromet a garantir la propietat privada i la llibertat de tots els membres de la societat. Per tant, en el cas que el poder legislatiu deixés de garantir aquesta propietat i llibertat, significaria que ja no vetlla pels interessos dels individus que van fer el pacte. Per la qual cosa, Locke afirma que en aquest cas, el poble ja no ha d’obeir al govern perquè aquest ha tre¡cat el pacte amb el que s’havien associat, i per tant, no han de delegar el poder en aquest govern. Això implica que els ciutadans poden derrocar de forma legítima aquest govern per tal de cercar un altre que si garanteixi els seus interessos i sigui fidel al pacte, o tornin a l’estat natural de llibertat en el que es trobaven a l’inici.

La raó d’aquesta afirmació per Locke es sustenta, per sobre de tot, en la defensa bàsica de la llibertat, igualtat i independència dels éssers humans. Per això, la societat civil té el poder legítim de destituir un govern que no preservi els seus drets bàsics.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com