ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari De Text, John Locke


Enviado por   •  20 de Enero de 2014  •  458 Palabras (2 Páginas)  •  657 Visitas

Página 1 de 2

COMENTARI DE TEXT

ASSAIG SOBRE L’ENTRETENIMENT HUMÀ, JOHN LOCKE

1. Expliqueu breument les idees principals del text i com hi apareixen relacionades (entre 40 i 80 paraules aproximadament).

En aquest text, John Locke, afirma que les fonts de la raó i el coneixement són l’experiència i l’observació, que es duu a terme per mitjà dels sentits. La nostra observació és la que crea el nostre entreteniment mental o reflexió, i dóna lloc a les idees que tenim o podem tenir. Aquestes idees o pensaments conformen la nostra experiència, que és, segons l’autor, el fonament del nostre saber.

2. Expliqueu breument –entre 5 i 15 paraules aproximadament- el significat en el text de:

a) Coneixement: conjunt d’idees o informacions a través de les quals podem entendre part de la realitat.

b) Experiència: qualitat per la qual es coneix millor quelcom a base d’establir-hi un contacte repetit.

3. A partir d’alguna idea del text, relacionar-la amb el pensament del seu autor.

Relacioneu les idees del autor en aquest text amb el paper de la raó i els sentits en la teoria del coneixement al llarg de la historia de la filosofia.

En aquest text, es defensa la idea que el coneixement prové dels sentits i l’experiència. Aquesta és una de les teories sobre els orígens del coneixement que han tingut lloc en la història de la filosofia, coneguda com a empirisme, i basada en el mètode inductiu, mitjançant el qual es formen uns principis generals sobre la realitat a base d’un contacte repetit amb aquesta per mitjà dels sentits.

Una de les altres teories o doctrines sobre els orígens del coneixement és el racionalisme, que afirma que coneixem exclusivament a través de la raó i el pensament. Defensen l’existència d’idees innates (establertes sense cap tipus d’experiència prèvia) i coneixen pel mètode deductiu, allò general (idees innates) s’aplica i adapta la percepció de la realitat.

Una altra doctrina, que representa un punt intermedi entre el racionalisme i l’empirisme és el criticisme. El criticisme afirma que en un principi, només es pot conèixer per mitjà dels sentits. Però el coneixement, segons el criticisme, no es limita als sentits, i ve marcat també per unes estructures mentals establertes, que adapten la realitat percebuda pels sentits i la transmeten a la ment per a formar el coneixement.

5. Explica per què creus que l’autor del text té raó o no en té.

Crec que l’autor té raó en afirmar que el coneixement depèn de la raó i l’experiència. És quelcom que considero difícil de contradir, ja que trobo coherent que sense la observació no pugui haver-hi cap tipus d’experiència ni coneixement. També és cert que l’acumulació d’experiència suposa, gairebé sempre, un major grau de coneixement en un cert àmbit.

Així

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com