ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA EDUCACIÓN EN LA ANTIGÜEDAD Y EL MUNDO CLÁSICO PRÁCTICA 1. Texto “Protágoras” (Platón)


Enviado por   •  14 de Abril de 2020  •  Tareas  •  818 Palabras (4 Páginas)  •  306 Visitas

Página 1 de 4

TEMA 1: LA EDUCACIÓN EN LA ANTIGÜEDAD Y EL MUNDO CLÁSICO

PRÁCTICA 1. Texto “Protágoras” (Platón)

CONTEXTO HISTÓRICO Y RELACIÓN CON LA PARTE TEÓRICA (2 puntos)

  1. Describe brevemente el contexto histórico-pedagógico de la época. Puedes guiarte por los siguientes puntos indicados a continuación.

  • Época histórica (denominación y siglo)
  • Características sociales y de organización ciudadana.
  • Organización educativa y escolar en la antigua Grecia (descripción).

Aquest text  es basa en la Grècia clàssica o antiga i en el segle V abans de crist.

En quant a característiques socials tenim una societat classista i jerarquitzada, en la qual segons l’estatut de la classe social, desenvolupava un paper o altre i podies o no accedir a certs privilegis, tal com estudis superiors, encara que les classes pobres rebien una educació mínima hi havia una clara diferència entre rics i pobres.

L’organització ciutadana en base a l’educació es guiava de manera que distintes persones, en funció de la seua classe i coneixements, s’encarregaven de l’educació de l’individu, en funció de la seua edat i també de l’estatut social del mateix, utilitzant com a metodologia de dita educació la memorització.

L’organització educativa i escolar comença en la infantessa on, la dida i el pedagog,  són els encarregats de l’educació , els ensenyen bons modals.

Des dels 7 anys fins als 12 anaven a l’escola i rebien una instrucció instrumental, els mestres de lletres els ensenyaven a escriure i a memoritzar textos literaris. El mestre de música els ensenyava a tocar el citara (un tipus d’instrument de corda), amb la finalitat que trobaren un referent heroic a imitar. Ací acaba l’ensenyança de la classe baixa.

Des dels 14 fins els 18, donen diferents classes de disciplina tant literari com científic.

Dels 18 als 20, una vegada millorada la seua intel·ligència, els ensenyaven serveis militars per a ser bons soldats i per estètica.

 Als 20 anys, ja poden realitzar estudis superiors en diferents escoles filosòfiques, i ja comencen a tindre drets i deures.

TRABAJO DEL TEXTO (8 puntos)

  1. Tema del texto (Máximo 2 líneas).

L’educació en la Grècia clàssica.

  1. Breve resumen del texto (Máximo 5 líneas. Aspectos generales).

En quan el xiquet comença a entendre, els pares treballen educant-lo el millor possible. Li ensenyen lliçons sobre el que esta bé o el que està mal, tot va bé mentre el xiquet obeeix, del contrari el castiguen a colps.

Quan els envien als mestres primer els ensenyen bon comportament i quan ja estan preparats han de memoritzar lliçons literàries, més tard aprendre gimnàstica i per últim la ciutat els obliga a aprendre les lleis.

 

  1. Estructura del texto y descripción detallada del contenido. (Definir las etapas educativas de la Paideia Griega y describirlas detalladamente).

  • Primer paso: Esquema de las ideas esenciales a describir.

L’ideal educatiu grec en la antiguitat buscava la harmonia entre:

  • L’educació física.
  • L’educació intel·lectual
  • L’educació moral.
  • Justícia.

  • Descripción del esquema detalladamente.

Paideia és una paraula grega que significa educació, designant la plena rigorosa formació intel·lectual, espiritual i atlètica de l’home.

A partir de l’esquema, anem a detallar cadascuna de les educacions:

  • Educació física: Consistia en millorar el cos mitjançant la pràctica esportiva, els exercicis físics i la pràctica en la utilització d’armes, però a més, tenien en consideració, la dimensió tècnica de la gimnàstica, o la techné, la formació i l’aprenentatge d’un ofici , de manera que els coneixements i les virtuts, apresos tinguen una aplicació útil per a la posterior vida adulta del jove.

  • Educació intel·lectual: La areté espiritual suposa i compren la formació cultural i moral. Al esforç pedagògic es sumen, la poesia, la llengua, el saber parlar, i debatre, és dir, la retòrica, el aprendre a manejar-se en la vida i el aprendre a viure en comunitat.
  • Educació moral: Es centrava en virtuts com la pietat, així com el respecte a les demés persones, la noblesa espiritual, la bondat i l’orgull de sí mateixa.
  • Justícia: Aquest model educatiu incorpora la justícia com a dret,  és la llei que construeix la comunitat dels ciutadans.
  1. Valoración crítica del equipo.
  • Conclusiones finales del texto.

La conclusió que trac del text és, que educaven als xiquets de manera que, donaven molta importància al bon comportament i també, en que seguiren uns ideals per a imitar-los i ser com ells.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)   pdf (86 Kb)   docx (11 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com