ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Jo sóc Sam


Enviado por   •  24 de Noviembre de 2013  •  653 Palabras (3 Páginas)  •  493 Visitas

Página 1 de 3

Jo sóc Sam

Títol : Jo sóc Sam

Títol original : I am Sam

Direcció : Jessie Nelson

País : Estats Units

Any : 2001

Durada : 132 min .

Gènere : Drama

Actors principals:

Sean Penn ... Sam Dawson

Michelle Pfeiffer ... Rita Harrison Williams

Dakota Fanning ... Lucy Diamond Dawson

Dianne Wiest ... Annie Cassell

Pressupost : 22.000.000,00 $

Argument

Una jove dona abandona a la seva filla el mateix dia en què neix deixant-la en mans del seu pare, Sam Dawson, que pateix espectre autista amb baix coeficient intel • lectual. La pel • lícula narra, al compàs de The Beatles, les dificultats que han de travessar quan, a partir dels 6 anys, Lucy demostra una capacitat mental superior al seu pare. L'Estat qüestiona la capacitat de Sam per educar la seva filla pel que s'enfronta a un judici que li trauria la seva custòdia. Sam, amb l'ajuda d'una advocada professional, Rita Harrison busquen recuperar la custòdia de la seva filla. En el procés, Sam comença a reflexionar sobre el que realment és necessari per a la petita.

Activitats

o Relació entre Sam i la seva filla Lucy.

La relació que s'estableix entre Sam i Lucy és una auténtica relació entre pare i filla en la que el retard de Sam no afecta en cap sentit al desenvolupament de Lucy. Sam en tot moment defensa la seva relació que es basa en l’amor, la tendresa, l’afecte, la transmissió de valors... Poc a poc Lucy s’adona de que ella és més intel•ligent que el seu pare, situació que no li agrada i descriu al seu pare com “diferent”, encara que ella no vol en cap moment separar-se del seu pare. Lucy a pogut conèixer juntament amb el seu pare el que és l’amor familiar, posseeix bones relacions i comunicació entre pare i filla. Sam és un pare implicat, amb la capacitat per afrontar i resoldre els conflictes de la convivència diària, mitjançant el pacte i la negociació.

Sam és un pare compromès amb l'educació integral de la seva filla. Hi ha una implicació personal i emocional per part d'ell, malgrat la seva deficiència mental.

Per el contrari la relació entre Rita, el seu espòs i el seu fill és de total distanciament. No hi ha diàleg ni tolerància. La convivència no és harmònica.

Rita és una mare

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com