ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Niño Salvaje


Enviado por   •  22 de Octubre de 2014  •  1.126 Palabras (5 Páginas)  •  158 Visitas

Página 1 de 5

- Descriure i analitzar l’evolució dels diversos comportaments psicològics del nen. Discutir la influencia dels aspectos innats i la influencia del context criança i educación en cada un dels comportaments observats

A. Àmbit cognitiu

Quant a l’àmbit cognitiu, el cas de Genie es un cas molt clar de que sense alguns estímuls externs, no es poden desenvolupar correctament alguns sentits.

Els nadons normalment als 6 mesos son capaços de diferenciar uns sons d’uns altres, aquesta capacitat es desenvolupa perquè escolten diferents sons al seu entorn, en el cas de Genie estava aïllada a una habitació, i l’únic soroll que rebia era quan el pare obria la porta o la tancava, ni tan sols podia aixecar-se de la cadira per explorar l’habitació i tocar objectes per fer soroll amb ells. Quan la van trobar els psicòlegs, van confirmar que la noia romania sempre en silenci, i que això devia de ser perquè segurament si feia qualsevol soroll el seu pare li pegava.

La vista es desenvolupa als nadons a mesura que van observant el seu entorn i van veient objectes de diferents mides i colors. Genie, al estar tancada a l’habitació i a les fosques, no era capaç de veure cap color més que els grisos i negres d’aquella habitació, i per tant no podia adquirir la capacitat de diferenciar i aprendre els colors.

La percepció visual ens porta als conceptes de aprenentatge i memòria com per exemple els colors, Genie no va tenir aquests conceptes perquè estava exposada a una falta de motivació, degut al seu mobiliari amb baixa gama de colors i formes que no li permetien, com ja hem explicat, desenvolupar certs sentits.Quant al vocabulari, va ser capaç de dir algunes paraules però no era capaç de posar-hi un ordre gramatical al seu vocabulari. Genie es comunicava assenyalant coses i objectes i el llenguatge s’anava adquirint molt més lent que de la manera que l’adquireix un nadó.

Per la part que pertoca a la memòria, va ser capaç de desenvolupar-la perquè recordava les paraules i recordava el seu significat durant la teràpia, l’únic que no va ser capaç de ordenar-les correctament.

Els infants a mesura que creixen es van fent més analítics i lògics perquè se’ls prohibeixen menys accions i se’ls dona llibertat, cosa que com ja hem dit en el cas de Genie és impossible que evolucionés en aquest àmbit ja que no tenia cap tipus de llibertat.

B. Àmbit llenguatge

Durant el primer any de vida en el àmbit del llenguatge és fundamental la comunicació i el contacte social. La primera etapa és la paralingüística (0-12 mesos) on correspon el denominat període de la intel•ligència sensoriomotriu, anomenat d’aquesta manera per l’habilitat d’integrar i conèixer a través dels sentits i de la motricitat. L’infant descobreix, juga, investiga amb els seus òrgans de fonació ( laringe, cordes vocals, cavitat bucal, etc.) i amb sensacions auditives, visuals, vibratòries i motores.

El llenguatge també depèn de que l’infant se senti un ésser social, i tingui algú amb qui parlar, sinó aquest llenguatge no sorgirà, Genie, al estar aïllada i no tenir cap contacte amb ningú, no va poder desenvolupar aquest llenguatge.

De cara a la percepció auditiva no pot captar ni reaccionar davant dels sons perquè el seu entorn és silenciós i els seus pares no li deixaven fer sorolls.

La comunicació tàctil també s’inclou en el desenvolupament del llenguatge durant els primers mesos de l’infant, es fonamental que l’acariciem, abracem i agafem al nadó, aquests gestos no els va tenir Genie llavors no es va sentir volguda, ni acceptada i tampoc protegida. El nen o nena en aquesta etapa com he dit abans s’ha de sentir un esser social per la comprensió i adquisició

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.1 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com