ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Desenvolupament fonològic


Enviado por   •  17 de Noviembre de 2013  •  383 Palabras (2 Páginas)  •  411 Visitas

Página 1 de 2

Transcripció 1

- Desenvolupament fonològic: simplifica paraules com ‘’Eto e mel’’ (Això és mel), ‘’A guante’’ (Un guante), ‘’Aquí ota’’ (Aquí otra)...

- Desenvolupament morfosintàctic: Identifica les flexions nominals del gènere, simplifica els verbs, com per exemple: ‘’Eto e mel’’ volent dir: ‘’Això és mel’’

- Desenvolupament semàntic: Identifica les quantitats i llocs (Aquí, un par...). En canvi, no reconeix les flexions de temps ni de qualitat.

- Desenvolupament pragmàtic: Respon quan li pregunten, amb un ordre. A vegades, no contesta amb coherència el que li pregunten.

Conclusió:

Pel que fa al desenvolupament del vocabulari, es limita als noms, articles i algun que altre adverbi i verb.

En quant al desenvolupament fonològic, simplifica les frases, en comptes de dir-les amb verb i complements, es limita a dir un nom o pronom, sense construir l’oració sencera. Omet algunes síl•labes o lletres.

En relació al desenvolupament morfosintàctic, identifica les flexions nominals de gènere, però no les flexions de verb.

A l’hora d’identificar les quantitats i llocs, la nena ho sap expressar, en canvi la qualitat i el temps no.

Per últim, la nena respon algunes preguntes però no sap mantindré una conversació coherent i algunes vegades no respon el que li pregunten.

Transcripció 2

- Desenvolupament fonològic: Simplifica poques paraules, com ‘’Ganja’’ (granja), ‘’Carito’’ (carrito), ‘’Nego’’ (negro).

- Desenvolupament morfosintàctic: Identifica les característiques morfosintàctiques del seu llenguatge, encara que fa una mescla entre el català i el castellà.

- Desenvolupament semàntic: Identifica perfectament les dimensions de quantitat, de temps, de lloc i de qualitat.

- Desenvolupament pragmàtic: No espera a que li preguntin, respon seguidament. Sempre respon a les preguntes de l’adult. A vegades, mostra un torn reversible contestant al que s’acaba de dir.

Conclusió:

Per començar, la nena ja sap construir oracions amb l’article, el nom , verb, conjugacions... encara que algunes vegades no les completa del tot.

Pel que fa al desenvolupament fonològic, no simplifica del tot les paraules.

En quant al desenvolupament morfosintàctic, identifica perfectament les flexions nominals del gènere i les flexions verbals, tot i que algunes les confon en català quan està parlant en

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com