ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Fonaments Psicosocials


Enviado por   •  10 de Diciembre de 2012  •  297 Palabras (2 Páginas)  •  290 Visitas

Página 1 de 2

olucionant i es van adaptant als temps i nous costums, sobre això es pot donar que coses acceptables per a un grup social no ho siguin per a altres.

Tots d'alguna manera ens adeqüem i seguim les normes socials implícites, per exemple en forma de conversar, usar determinades paraules i vestir de determinada manera (no necessàriament té a veure amb estar a la moda, sinó de complir amb les expectatives, per exemple, no anar a la feina amb pantalons amb forats o jeans trencats). Si no complim amb aquestes normes correm el risc de no ser acceptats en un determinat grup, fins i tot de ser rebutjats.

Això es refereix a les normes implícites per a una societat, però són fonamentals també aquelles explícites, és a dir formalment formulades com les normes penals i jurídiques, el no compliment d'aquestes, no només té efectes sobre el reconeixement social, sinó que pot involucrar un càstig o sanció (per exemple, anys de presó).

Finalment, tenim normes de conducta de tipus moral imposades, el fet de no complir no comporta sancions ni legals i socials directament, però si podem quedar com "poc consistents" o hipòcrites.

Després de l’anàlisi anterior puc determinar que es tracta d’una norma explicita donat que aquesta norma ens obliga al pagament de les autopistes catalanes, per que la llei així ho considera i podria portar conseqüències, multes, el fet del seu incompliment.

B)

Explicita No vull pagar: prefereixen esperar a que els hi arribi la sanció per el no pagament i posteriorment recurrir.

Implicita No vull pagar: saben que s’ha de pagar als peatges però no volen fer-ho.

Explicita Abertis: es obligatori pagar als peatges catalans.

Implicita Abertis: el no pagament portarà conseqüències, com l’avís del no pagament a les autoritats per a posar una multa a la persona que es nega a pagar.

4

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (2 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com