ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

UN COSA MALA


Enviado por   •  11 de Febrero de 2015  •  711 Palabras (3 Páginas)  •  159 Visitas

Página 1 de 3

Activitat 1. De què va morir el Rodamón? Qui era? Proves forenses

La Medicina Legal utilitza molts recursos per saber tot el que envolta la mort d'una persona. Per exemple les anàlisis toxicològiques, les autòpsies, les proves d'anatomia patològica, etc.

Les autòpsies són les actuacions dels metges forenses que sovint estan molt vinculades a resoldre casos d'investigació criminal, per la qual cosa els departaments de Justícia demanen informes amb la informació bàsica d'una autòpsia realitzada. Observa en els següents informes, alguns dels elements fonamentals que es tenen en compte.

• Escriviu els elements que es tenen en compte en un informe d'autòpsia.

Dades del mort, dades del moment de practicar l’autòpsia, fenòmens cadavèrics i temps aproximat de la mort i examen físic extern del mort.

A continuació veureu amb detall què observen exactament els metges forenses quan fan una autòpsia.

1. Exploració externa d'una autòpsia

Abans d'obrir el cos el forense pren nota d'algunes dades respecte al cos, que podeu veure en el següent apartat.

Fenòmens cadavèrics

Desprès de la mort es produeixen canvis en el cos que van apareixent a mida que passen les hores. D'aquesta manera el propi cos es converteix en un camp d'evidències que permeten conèixer el temps que ha passat des de que s'ha produït la mort, i sovint també com s'ha produït. Els forenses aporten molta informació per aquest motiu a la investigació criminal en casos d'homicidis. Els més característics són, la temperatura corporal, les rigideses dels músculs del cos, les livideses o taques violàcies de la pell, la presència i extensió de taques verdes a la pell o la presencia de dípters que evidencien descomposició. Cadascun d'aquests fenòmens però, pot variar depenent de les condicions de la persona en el moment de morir, del clima de les condicions climàtiques del lloc, o situació en la que s'hagi trobat el cadàver, per aquest motiu és fonamentalment el conjunt de la informació que aporten les evidències, per conèixer exactament quan s'ha produït la mort de la persona.

a. La Temperatura

La temperatura corporal interna es situa, normalment, entre 36 i 37,5 graus. A partir de la mort comença a baixar, aproximadament 1 grau cada hora que passa, com es veu en el gràfic.

• A què creieu que és deguda la baixada de la temperatura corporal?

Com que no li funciona cap òrgan després de la mort no processa ni forma nutrients per aportar energia als teixits, per tant, no produiran energia per escalfar i mantenir la temperatura del voltant els teixits.

Hi ha però situacions en les que aquest patró varia una mica, per exemple quan una persona

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (4 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com