ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Despertares


Enviado por   •  23 de Noviembre de 2013  •  1.075 Palabras (5 Páginas)  •  198 Visitas

Página 1 de 5

DESPERTARES

1. Sinapsis de la pel•lícula:

La pel•lícula tracta sobre la història del doctor Sayer, un doctor sense cap experiència en medicina clínica que aconsegueix una feina a un hospital psiquiàtric de Nova York. Allà comença a tractar a pacients en estat catatònic, concretament a un nombre reduït de pacients que han patit una encefalitis, malaltia que priva de les facultats motores.

Un dia observa que una de les seves pacients fa el moviment reflex per agafar unes ulleres abans de que caiguin al terra. Fa la proba amb la resta dels pacients i se’n adona de que tots poden agafar qualsevol cosa que se’ls hi tira. En aquest moment mostra interès i investiga sobre la malaltia que pateixen aquests pacients que es troben en el mateix estat i comença a formular hipòtesi sobre les possibles causes que els han derivat a aquesta situació, però sobretot sobre el seu tractament.

Es troba en la situació on els professionals que treballen conjuntament amb ell tenen un pensament escèptic davant la teoria de que aquests pacients tenen possibilitats per viure d’una millor manera i en la capacitat per recuperar les seves facultats.

El doctor Sayer creu que la malaltia és un parkinson molt elevat i mal tractat. Amb les investigacions descobreix una nova droga, la L-dopa, que és una droga que s’utilitza per tractar el parkinson i decideix provar-la amb un dels seus pacients, Leonard.

Una nit, després de molts intents i al augmentar la dosi Leonard desperta i amb això ha una acceptació cap al canvi i el tractament dels pacients, envers a la resta de professionals i doctors de l’hospital. Leonard desperta conservant aparentment totes les facultats però amb algunes dificultats motores degut a la malaltia que va patir.

Gràcies als avenços de Leonard i amb una ajuda econòmica per part dels treballadors i familiars es comença a tractar a la resta de pacients, veien així una millora en tots ells.

Amb el temps Leonard comença a empitjorar, i a tenir altres símptomes acompanyats de conductes agressives. Finalment torna a desenvolupar la malaltia i això els obliga a tenir que deixar el tractament.

2. Reflexiona sobre què és estar adormit i estar despert segons Leonard.

Quan es parla d’estar adormit es refereix al moment en que Leonard es trobava inactiu, amb petits reflexos o moments puntuals de lucidesa. Ell era conscient de les coses però no tenien significat.

En el moment en que Leonard fa el tractament i desperta amb totes les facultats es refereix a que es sent viu per dins, que és un llarg període de lucidesa.

En la primera escena Leonard el que vol dir al doctor Sayer és que la resta de pacients també han de sentir el que és la alegria de viure, descobrir el valor que tenen les petites coses, etc. Amb tot això es refereix a que ell ha despertat de nou.

A la segona escena, Leonard el que vol dir al doctor Sayer és que ell és el que està adormit perquè demostra ser un home que només viu per treballar i que no gaudeix de les coses tant meravelloses que ens dona la vida.

3. Evolució dels personatges

Doctor Sayer: El doctor arriba a l’hospital sense experiència clínica, al començament de la

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com