ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Mago De Oz


Enviado por   •  20 de Abril de 2014  •  649 Palabras (3 Páginas)  •  338 Visitas

Página 1 de 3

El Màgic d’Oz (1939)

Un cop visionada la pel•lícula, fes les activitats següents:

• Fes una anàlisi de la personalitat de la Dorothy i de com evoluciona a partir dels diversos esdeveniments que viu.

- La protagonista d’aquesta història és la Dorothy, una jove òrfena que viu a la granja dels seus tiets a Kansas.

Es tracta d’una jove inquieta i moguda, molt despreocupada i imaginativa

que sempre fa de les seves per la granja junt amb el seu gos.

A causa del cop al cap que es fa durant el tornado, fa un viatge al país d’Oz on per sortir d’aquest i tornar amb la seva estimada família ha de trobar al mag d’Oz. En aquest viatge coneix a 3 personatges (l’ espantaocells, l’home de llauna i el lleó) que l’acompanyaran ja que cadascun dels personatges vol visitar al màgic per una necessitat.

La Dorothy durant el viatge va pel camí de rajoles grogues, que per a mi són un procés de cerca d’un mateix i de transformació personal ple de obstacles dolents que poc a poc ella va superant a causa de les ganes que té per tornar a casa. Dorothy al final se n’adona que el poder que tenia per tornar a casa havia estat sempre al seu interior, ja que en aquest viatge ha après a enfrontar-se a situacions que l’han fet veure que quan es vol aconseguir alguna cosa cal agafar les regnes de la situació i posar tota la obstinació, el cor i el cervell en allò que volem aconseguir, que estarà al final del camí de rajoles grogues.

• Escull un dels 3 personatges que acompanyen la Dorothy en el viatge (espantaocells, home de llauna i lleó) i fes una anàlisi de com evolucionen al llarg de la pel•lícula les dimensions del comportament humà que els caracteritzen.

- El personatge que he escollit és l’ espantaocells. Aquest és el primer personatge que es troba la Dorothy en el seu viatge per el país d’Oz.

Aquest personatge, que és un espantaocells fet de palla està convençut de que no té cervell, ja que al ser tot de palla no pot tenir-lo. Per aquest motiu vol acompanyar la Dorothy, per demanar-li al màgic un cervell.

Com que creu que no té cervell no se sent feliç i realitzat, però en realitat des del primer moment te n’adones que si que en posseeix de cervell ja que en molt moments pren decisions i aporta grans idees sense ser-ne conscient.

Al final del viatge, quan tenen la visita amb el màgic, aquest li dóna un diploma com a reconeixement de que si que té cervell, i des d’aquest moment l’ espantaocells és conscient del seu cervell.

L’ espantaocells però, sota el meu punt de vista és la ment de la protagonista, la Dorothy, que estan clavat en el pal del camp de blat de moro només veu un punt de vista i necessita fer el viatge per tal de ampliar aquests punts de vista.

Així doncs el pensament, els sentiments i les accions de l’ espantaocells a través

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (4 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com