ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ningú serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants


Enviado por   •  20 de Octubre de 2012  •  Ensayos  •  270 Palabras (2 Páginas)  •  307 Visitas

Página 1 de 2

Ningú serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.

¿Què s'entén per tortura? La Convenció contra la Tortura i Altres Tractes o Penes Inhumanes i Degradants, entén per tortura:

‘tot acte pel qual s'infligeixin intencionadament a una persona dolors o sofriments greus, ja siguin físics o mentals, amb la finalitat d'obtenir d'ella o d'un tercer informació o una confessió, de castigar-la per un acte que hagi comès, o se sospiti que ha comès, o d'intimidar o coaccionar a aquesta persona o a unes altres, o per qualsevol raó basada en qualsevol tipus de discriminació, quan dits dolors o sofriments siguin infligits per un funcionari públic o altra persona en l'exercici de funcions públiques, a instigació seva, o amb el seu consentiment o aquiescència. No es consideraran tortures els dolors o sofriments que siguin conseqüència únicament de sancions legítimes, o que siguin inherents o incidentals a aquestes’.

Podeu consultar la informació sobre els països que han ratificat aquesta Convenció (i les reserves que han posat) i els quals no l'han ratificat.

¿Què és un tracte cruel, inhumà o degradant? Segons Leah Levin no existeix encara una definició d'aquesta expressió. Diferents organitzacions inclouen sota aquest paraigua explicatiu accions com: experiments biomèdics amb presos, mutilació genital i castració, reducció del règim alimentari, tancament en cel•les solitàries, utilització d'instruments que causin dolor, etc.

Malgrat l'existència d'instruments internacionals, cal destacar que es continuen registrant casos de tortura, en moltes ocasions portats a terme per les mateixes forces policials o de seguretat de l'estat. En alguns casos, tal com recull Amnistia Internacional, les tortures es produeixen per membres individuals. Així es reflecteix en el següent text:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com