ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Poemas Porcel Comparaciones Con Otros


Enviado por   •  23 de Febrero de 2014  •  288 Palabras (2 Páginas)  •  256 Visitas

Página 1 de 2

Bartomeu Rosselló-Pòrcel va ser un gran poeta i traductor mallorquí, va néixer l'any 1913 a Palma i va morir al 1938 amb només 24 anys a El Brull.

Rosselló-Pòrcel va ser deixeble de Carles Aribau i es va inspirar en alguns poemes de l'autor català com veiem al poema Espatlla que forma part del llibre de poemes de Quadern de Sonets. Aquest poema s'inspira en el escrit per Aribau A una dama de cabell negre que es pentinava en un terrat amb una pinta de marfil.

La relació entre els dos poemes es la clara referència a la antítesi entre els colors blanc i negre. Tot i que utilitzen la mateixa antítesi els dos poetes recalquen un significat diferent en cada poema. Al poema escrit per Aribau el significat que rep és el de la foscor i claredat fent referència a la forma de veure a una dona mentre que al poema Espatlla de Rosselló-Pòrcel el blanc i el negre fan referència a dos corrents literaris i expressa els seus dubtes sobre si hauria de fer un tomb cap al corrent del post-simbolisme.

L'altre poema a comparar és el poema A una dama que es pentinava darrera una reixa en temps de Vicenç García, en aquest cas el que fa l'autor mallorquí és tornar a escriure el poema de Vicenç García anomenat A una dama que es pentinava darrera una reixa. Al poema Rosselló-Pòrcel descriu a una dama molt bella, la descriu posant molt èmfasis en els cabells negres que son envejats per les noies rosses.

El poema originari de Vicenç García va ser dedicat cap al seu amic i que havia sigut alumne seu Bartomeu Rosselló-Pòrcel, per tant podem dir que el tornar-lo a escriure es una forma d'agrair-ho.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com