ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Text Argumentatiu


Enviado por   •  11 de Noviembre de 2012  •  334 Palabras (2 Páginas)  •  584 Visitas

Página 1 de 2

El text argumentatiu

Es l’exposició d’uns raonaments per convéncer, persuadir o disuadir els receptors d’un discurs, per a que adoptin el plantejament de l’emissor. Els textos d’aquest tipus solen apareixer en obres com assaigs, articles de premsa, judicis. Etc.

La funció lingüística dels textos argumentatius és referencial i conativa. El receptor han de plantejar diverses teis, són les idees que l’autor sosté sobre el tema. S’han de aportar un seguit d’arguments per defensar la tesis exposada.

En text argumentatitu podem distingir tres parts : introducció (marc o estat d’opinió) exposició (tesi del text) desenvolupament ( arguments que aporta l’emissor per defensar el plantejament) conclusió (sintesi del text ).

La tesi es molt important per aquests textos es plantejada per l’autor, és enunciada de manera explícita al principi o final del text. L’argumentació es el cos del treball, també es molt important, serveix per validar la tesi. Cal que l’emissor aporti aguments per defensar-la o per rebutjar la tesi adversa. Els arguments d’exeplificació exposen dades,testimonis, que ajuden a defensar la tesi, els arguments d’autoritat serveixen per fer referència a un autor amb prestigi, els arguments sobre l’experiència estan basats en els fets personals que ha viscut la persona, els arguments de la majoria es refereixen a un conjunt dterminat de persones que perteneixen a una determinada posició. La fal-làcia es un raonament que condueix a unes conclusions no válides.

Hi ha diverses formes de raonaments, una de ellas es la deducció exposa una tesi que es validada per uns arguments, també esta la inducció, l’analogia que compara un fenomen conegut amb un esdeveniment nou, la cohesió admet una part de l’argumentació contrària per construir la tesi, també tenim l’absurd i la dialèctica.

L’autor pot utilitzar un to neutre a fi de mostrar la seva objectivitat, també té un to polèmic que esta adreçat a un destinatari particular, el to irònic es per captar al lector com a complice per a que s’integrés en el text per últim tenim el to satíric que ridiculitza els adversaris .

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com