ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Discurs pronunciat pel físic britànic Stephen Hawking. Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia 1989


Enviado por   •  20 de Octubre de 2021  •  Apuntes  •  885 Palabras (4 Páginas)  •  161 Visitas

Página 1 de 4

Discurs pronunciat pel físic britànic Stephen Hawking. Premi Príncep d'Astúries de la  Concòrdia 1989. 

activitats:

1. El discurs de Hawking tracta de convèncer-nos de la importància que tots els ciutadans  coneguem la ciència, fins i tot les persones que no han estudiat mai les matèries de ciències. Indica cinc temes d'interès en l'actualitat en els quals, en la teva opinió, tots els  ciutadans hauríem de ser capaços de prendre decisions per nosaltres mateixos.

  • vacunació
  • rebre algun tipo de tractament mèdic
  • el us de determinades substàncies
  • el tipus de vehicles que utilitzem
  • els 'aliments que consumim  

2. Creus que la ciència és una part essencial de la cultura general i que per tant tot l'alumnat de batxillerat ha d'adquirir formació en uns coneixements generals i essencials de la  ciència moderna, que li permeti comprendre la societat actual i poder prendre decisions  fonamentades sobre aspectes científics que l'afecten com a ciutadà?

Si, si l'alumne no te unes nocions de ciència bàsiques és probable que aquesta manca de coneixement pugui afectar-li posteriorment en el seu dia a dia. A més, ara amb totes les noves malalties descobertes en els últims anys, la gent tindria que tenir coneixements sobre perquè es prenen les diverses mesures com ara portar mascareta o vacunar-nos. També cal saber o entendre com es produeixen els avenços tecnològics.

3. Creus que la ciència ha millorat la nostra qualitat de vida? Sospesa i indica aspectes positius i algunes limitacions de la ciència i la tecnologia.

  • Es un clar si, vivint tal i com ho fem gràcies a la ciència, està present a casa, com ara a una rentadora, o al col.legi, com les pantalles tàctils que utilitzem diariament. Tot això millora la nostra qualitat de vida perquè estalviem per exemple diners, aigua, facilitem l’aprenentatge….

ASPECTES POSITIUS

ASPECTES NEGATIUS I/O LIMITACIONS

millora de la salut (més esperança de vida)

En molt llocs es realitzen recerques científiques amb l’únic objectiu de lucrar-se sense busca un benefici humanitari.

ens aporta coneixement de l’univers

la gent viu enganxada a la tecnologia, i això pot arribar a esdevenir una malaltia.

4. Comenta la següent frase del text: «En una societat democràtica, els ciutadans necessiten  tenir uns coneixements bàsics de les qüestions científiques, de manera que puguin  prendre decisions informades i no dependre únicament dels experts».

El que Hawking vol dir és que intenta contradir a la societat actual amb la qual estem creats per fer  que només fem cas dels “caps” del món sense ells ni tan sols pensar. Ell vol crear un món on tothom pugui assolir els coneixements bàsics per prendre decisions individuals i no tenir que dependre de ningú.

5. A què es refereix Hawking en el seu discurs quan parla de la possibilitat d'ensenyar ciències sense equacions complexes?

La ciència no es limita a les mates, es pot ensenyar ciència fins i tot narrant històries, és tindre que ensenyar com una guia de “supervivència” per que els nens i els adolescents puguin entendre on es troben i com tenen que actuar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.6 Kb)   pdf (89.9 Kb)   docx (289.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com