ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Varietata Linguistica


Enviado por   •  13 de Noviembre de 2013  •  452 Palabras (2 Páginas)  •  258 Visitas

Página 1 de 2

1.Subratlla els mots temàtics i en uncia el tema del text.

Mots temàtics:

Varietat lingüística,registre,anivellament,varietat geogràfiques,diferéncies dialectals,varietatssocials,comunicació,parlants,llengües,dialecte,discursos,vo-cabulari,lèxic.

Tema:Explicació i origen de la varietat lingüística.

2.Digues quin tipus de titular hi apareix.

Temàtic o informatiu.

4.Elabora un resum del contigut.

Segons el diccionari ,l'estàndard és una variestat lingüística que ha patit un procés per eliminar les diferencies dialectals i així fer mes fàcil la comunicació en tots els llocs i àmbits del valencià.

A més les llengües pateixen un canvi al llarg de la seua vida anomenat estandardització , es a dir, han configurat una varietat estàndard com la resta de llengües europees.

La varietat estàndard es neutra y formal , a més , té diferents nivells que varia amb la situació.Per aixó , per cada situacio variarà i trencara amb les estructures arcaiques.

Tots aço ha de complir els trets imposats per l 'Universistat Pompeu Fabra.

5.Identifica la tipologia textual a la qual pertany el text:estructura textual,esquema organitzatiu i recursos lingüístics.

Tipologia textual:

Aquest text es d'àmbit acadèmic ja que la seua finalitat es transmetre informació per divulgar-la i fer-la entendre. Es un discurs objectiu perque es així dacord una institucio en aques cas l'Universitat Pompeu Fabra i utilitza una funcio lingüística metalingüística perque tracta sobre el llenguatge.

Estructura textual:

-Estructura externa:

Aquest text té 34 línies dividits en 6 paràgrafs.

-Estructura interna:

Introducció:L'introducció és practicament tot el primer paràgraf desde la linia 1 fins a la 7 on encontrem una definició del que és la variació lingüística y els seus nivells o registres.

Cos argumentatiu:Abraça des de la línia 8 fins a la 29. En aquesta part es tracta sobre lòrigen d'aquesta característica del nostre llenguatge , ens parla també del procés d'estandàrdització de les llengües i ens explica les seus funcions y estructures.

Conclusió:Per últim la conclusió es desde la línia 30 fins al final. On explica quins trets essencials ha de seguir el model de llengua.

6.Digues un sinònim o explica el significat que adquereixen aquestes paraules al text:

Codificació:Reunir

Registres:Nivells

Cohesionar:Unió

Recerca:Buscar

Mena:Tipus

Girs:Canvi

Defugirà:Evitarà

Manlleus:Emprestit

7.Torna a escriure les oracions següents substituint els elements subratllats

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com