ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La nostra literatura se ha vist afectat


Enviado por   •  14 de Mayo de 2014  •  403 Palabras (2 Páginas)  •  297 Visitas

Página 1 de 2

La nostra literatura se ha vist afectat però moltes aspectes que han influenciat durant llargs temps la seua evolució.

Hi ha agut moltes canvis tant polítics, como socials i lingüístics que han afectat la nostra literatura.

El primer de tot va ser la Renaixença, probablement el més important de tota la evolució del Valencià ja que va permetre recuperar la llengua de una decadència casi devastadora.

La Renaixença va ser un moviment cultural que volia promoure la recuperació de la cultura i l’ús de la llengua.

En eixa època la llengua es trobava en una situació de memorització lingüística, reduïda únicament a l’àmbit familiar. Això es el que se volia evitar amb la Renaixença.

Un altre moviment molt important va ser el moviment avantguarda produït pel Futurisme, el que va ser un tema de debat. El Futurisme es un moviment que tracta sobre els avanços tecnològics en la societat.

Intenta actualitzar e introduir les noves tecnologies. Crec que això es inviable, si introdueixen moltes tecnologies y maquines, la gent encarregada de eixe treball, hauria de deixar de treballar.

En l’altra banda, el Cubisme té l’origen en la pintura, on intenta crear una realitat alterada. La meua opinió es que això ha causat un malentès e els pintors, es queixaven de com un quadre com el de Picasso, que consideraven que era horrible, es podia vendre per tants milions. Deien que els seus dibuixos eren de xiquets. Això va revolucionar la societat.

Desprès tenim el Dadaisme, que fou possiblement el més destructiu. Proposava l’ús del absurd, el trencament de la sintaxi, l’escriptura de poesia incoherent. En el segle XX, quan va aparèixer, crec que va causar una revolució, va destrossar la literatura d’aquell segle.

Un poquet després va aparèixer el Surrealisme, com a evolució del Dadaisme. Es el estudi dels somnis. Va causar una agitació social que pretenia la llibertat del artista damunt de tot.

Pense que això va influenciar molt la creació literària.

En conclusió, pense que entre el Dadaisme, Surrealisme i el Cubisme, van fer que en aquell segle no es fageda molta creació literària, lo que va disminuir els ingressos econòmics.

La diversitat lingüística es molt positiva, al món es parlen més de 6000 llengües. Cada llengua forma part d’una cultura. Hi ha moltes llengües al mon, però les més parlades son el xinés, l’anglès i el castellà.

La diversitat lingüística també causa conflictes, per exemple, en un país hi ha una llengua principal que pot causar que la o les minoritàries desapareguin.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com