ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafè De La Marina


Enviado por   •  9 de Febrero de 2014  •  586 Palabras (3 Páginas)  •  636 Visitas

Página 1 de 3

EL CAFÈ DE LA MARINA, RAFEL

1- INTRODUCCIÓ: El Cafè de la Marina és una obra de teatre escrita per Josep Maria de Sagarra l’any 1933. L’obra està situada a un poble de pescadors. A l’obra es relata el casament entre la Rosa, la germana de la protagonista principal, i en Rafel, el personatge del qual parlarem en aquesta presentació.(Temes a parlar d’en Rafel.)

2- ASPECTES GENERALS: En Rafael, un pescador jove de 25 anys, és el promès de la Rosa. Forma part del grup de pescadors del poble que sovint van al bar a prendre alguna cosa. Segueix la típica vida del pescador de poble. Té casa pròpia i manté a la mare que no es pot moure del llit. Durant l’obra hi ha dos Rafels diferents, abans del casament i després. Abans és una persona alegre i atenta, però ja es pot apreciar el seu caràcter manaire quan li diu a la Rosa: “Que deixis la panera i que ja és hora de sortir amb el càntir”. Després del casament, en Rafel es mostra com una persona que no accepta l’igualitarisme en el matrimoni, és a dir, que la Rosa està sota el seu domini com es pot apreciar quan diu: “No no, si avui faré el que vulguis, però demà seràs la meva dona i voagràs de gust”. Tot i que el temps de l’obra és curt, en Rafel és un dels personatges que més canvia al llarg de l’obra.

3- EVOLUCIÓ: El caràcter d’en Rafel en el primer i en el segon acte és molt estable, sense cap aspecte a destacar tret que és un home atent, respectuós, ben plantat i treballador. Però en el tercer acte, un cop casats, fa un canvi radical i adopta un caràcter més antipàtic. Un cop casat i arriba del viatge de noces, comença a sotmetre la Rosa a la seva voluntat i ni tan sols vol que vagi al cafè a veure la família i es presenta davant d’aquesta per reivindicar la seva nova possessió. Expemple: “la Rosa és meva i ja no és de vosaltres, i és a l’home a qui té de seguir”. Vol que estigui tot el dia a casa fent feina i cuidant a la seva mare. Passa a ser un home egoïsta, possessiu, malhumorat i completament manaire que es preocupa pel bé de la seva familia d’una manera masclista.

Vídeo Abans: (3:25-3:55) Després: (16:05-16:55)

5- RELACIÓ AMB LA RESTA DE PERSONATGES: En Rafel, abans del seu canvi evolutiu, té una bona relació amb la gent del poble en general, tot i que ja té algunes diferències amb la Caterina perquè li retreu que el seu amant ha fugit. És un pescador més i en Libori està molt content de que es casi amb la Rosa ja que és un home treballador i creu que al casar-se, la Rosa no anirà tant “lliure”. Per això hi ha un moment que li diu: “Caldrà que me la fermis”. És després del casament que comença a tenir mala relació, especialment amb la Caterina que, com la majoria de la gent del poble, la rebutja, tot i ser la germana de la Rosa. També es pot apreciar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com