ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sector Secundari- La Indústria


Enviado por   •  15 de Diciembre de 2014  •  953 Palabras (4 Páginas)  •  156 Visitas

Página 1 de 4

Localització

La localització de les indústries és una decisió empresarial pensant en la rendibilitat econòmica, es a dir, si tens una bona localització, és reduiran les despeses i augmentaran els beneficis.

Els factors de localització industrial són clau, i es poden dividir en dos grups:

Físics

Proximitat a les Primeres Matèries: Suposa una reducció en el transport. Aquest és un dels factors més importants sobretot en les indústries base, ja que aquestes són les que gasten més volum de primeres matèries.

Proximitat a Fonts d’Energia: Suposa una menor despesa productiva. Aquest factor és un dels més decisius sobretot en les primeres indústries properes a les mines de carbó.

Topologia: Els llocs plans o la proximitat als ports marins o fluvials són un benefici per als mercats i les primeres matèries.

Les zones més properes al mar tenen molta més facilitat per al transport i per això aquestes indústries estan més industrialitzades.

En canvi es indústries d’interior estan menys industrialitzades a causa de l’elevat terreny.

Conservació del medi ambient: Actualment, els països desenvolupats es neguen a la instal·lació de indústries contaminants. Això comporta que els països menys desenvolupats siguin més permissius a l’hora d’instal·lar aquestes indústries contaminants.

Humans:

Mà d’obra: Existeix una abundant mà d’obra, barata i amb la qualificació adient.

Normalment les indústries que necessiten molta mà d’obra, estan situades en els països desenvolupats.

Mercats propers: La proximitat de la demanda implica una reducció en el transport. Per això moltes indústries amb productes de gran demanda estan situades a prop de les zones amb aglomeracions urbanes.

Capital: La necessitat de fer grans inversions fa que les indústries estiguin situades a prop dels inversors o capitalistes.

Transport: Hi ha una gran demanda de xarxes de transport perfectament estructurades i ràpides degut al fàcil accés a les primeres matèries, l’energia, el mercat,...

Aglomeració: Per aconseguir una bona economia, les indústries del mateix sector acostumen a concentrar-se en el mateix territori, per tal d’estalviar en transport i amortitzar la despesa d’instal·lació.

Els criteris més utilitzats són:

Zona Industrial: És un espai reservat per a la Indústria.

Àrea Industrial: És un terreny dividit en parcel·les.

Parc industrial: És un terreny urbanitzat i subdividit en parcel·les.

Polítics: Els Estat ajuden de forma directa o indirecta la localització d’indústries en

determinats llocs.

La globalització o sistema del món:

Activitats R+D: Es donen en centres d’alta tecnologia. Es tracta de complexos tecnològics industrials dels països centrals, com ara Tokio, Silicon Valley, Seattle,...

Activitats d’alta qualificació: Es donen en les noves àrees de desenvolupament tecnològic i industrial dels paÏsos centrals.

Activitats dedicades a la producció electrònica: Aquestes necessiten una mà d’obra abundant i semi-qualificada, i principalment es concentres en el sud-est asiàtic.

Activitats de baixa qualificació que necessiten molta mà d’obra: Es concentren en els

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com