ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Estratègia competitiva 3INA Cosmètics


Enviado por   •  24 de Noviembre de 2023  •  Apuntes  •  5.123 Palabras (21 Páginas)  •  20 Visitas

Página 1 de 21

PAC1.  3INA Cosmètics.

MIQUEL SERRET JOVELLS

Prova d’avaluació continuada 1. 3INA COSMÈTICS.

Criteris d’avaluació

Aquesta prova d’avaluació consta de 6 preguntes. Es tracta d’una sèrie de preguntes a desenvolupar a partir de la teoria estudiada i dels conceptes que s’introdueixen als recursos d’aprenentatge. En cada qüestió es demana que es doni una resposta clara i concisa, i que es contesti exactament allò que s’està preguntant.

Durant l’avaluació dels treballs es tindran en compte els següents criteris d’avaluació:

  • El domini de la terminologia i dels conceptes bàsiques que s’introdueixen als recursos d’aprenentatge de l’assignatura.
  • El sentit comú, coherència i racionalitat.
  • La capacitat d’anàlisi i d’interrelacionar conceptes.
  • Ús de fonts d’informació externes acadèmiques i professionals o industrials (s’hauran de citar de manera correcta). Es valorarà també la diversitat de les fonts i qualitat de les mateixes.
  • Redacció de presentacions formals amb format i estructura segons estàndards UOC.

Format i data de lliurament

El nom de l’arxiu tindrà format .doc o .docx i l’extensió màxima de la PAC es de 8 pàgines amb interlineat senzill i espaiat anterior i posterior de 6 punts. És important recordar que no es corregirà la part dels treballs que superi l’extensió màxima establerta. 

Utilitzeu el mateix document que conté l’enunciat de la prova per elaborar les solucions, eliminant els apartats “Criteris d’avaluació”, “Format i data d’entrega” i “Enunciat”, deixant exclusivament la secció “Solució”, on haureu d’intercalar les vostres respostes a les preguntes formulades a l’apartat “Treball a realitzar”. No modifiqueu les capçaleres ni els peus de pàgina del document, que es generen automàticament.

No oblideu incloure el vostre nom i cognoms al formulari de resposta, a la secció que apareix destacada en color vermell.

La data d’entrega és el 22 d’abril de 2023, a les 24:00h (hora espanyola). Aquesta és la data límit d’entrega, ja que un dia després es penjaran les solucions dels exercicis. Per tant, es recomana que no deixeu els exercicis per l’últim moment.

Enunciat: 3INA Cosmètics

Vegans, cuelty-free, sense paravents i fabricats a Europa. Aquest és el lema de 3INA Cosmetics (pronunciat Mina), una marca jove de bellesa fundada el 2014 amb seu a Madrid i oficina a Londres, que busca fer divertit el maquillatge i l’skincare amb l’objectiu d’oferir una experiència de bellesa Premium a preus assequibles.

Un dels valors de l’empresa és la inclusivitat, no només a les campanyes de màrqueting que realitzen, sinó també com a compromís amb la societat. Són una marca molt vital i això té una traducció directa amb la gamma de colors que utilitzen. Com s’ho fan? Cada color té una numeració única i això fa que es pugui trobar el mateix to en molts productes diferents.

Un altre dels punts que els fa diferents és el temps de llançament de nous producte als mercats. Així com típicament una de les grans marques de bellesa podria trigar entre 9 mesos i diversos anys a desenvolupar i produir nous productes, el temps de 3INA per conceptualitzar i tenir un nou producte al mercat és d’aproximadament 4 mesos.

A més, presenten productes nous cada mes. Així doncs, diferencien 2 tipus de llançaments: un és un llançament de producte, una gamma de colors diferents; i després les col·leccions d'edició limitada, amb les quals intenten crear sentiment d’urgència. Així que si no s'aconsegueix un producte al llançament, probablement no s'aconsegueix abans que desaparegui.

Actualment 3INA està present a més de desenes de països del món (essent els més importants España, UK i Xile), compta amb més de 200 treballadors (sobre la setantena si només tenim en compte personal d’oficina, no de botigues) i les seves vendes l’any 2022 van ascendir a més de 10 milions d’euros. Els productes de la marca es fabriquen a Europa: a Alemanya, França, Itàlia i Espanya. Les claus del seu èxit? Un producte de qualitat a un preu assequible i la seva particular forma d’entendre la bellesa.

[pic 1]

Informació sobre 3INA

La història de 3INA s’inicia el 2014, de la mà de Pablo Rivera i Mark Eve, un ex Telefónica i Grupo Cortefiel i un antic directiu de la marca britànica New Look, respectivament.

El febrer de 2016 van obrir la seva primera botiga a Convent Garden, a Londres. Seguida d’Atenes, Milà i  Melbourne, el juny de 2016.

A partir d’aquest punt, la start-up experiència un ràpid creixement gràcies a la flexibilitat i capacitat d'adaptar el format de negoci a cada mercat (ja sigui boutique monomarca, corner o gòndola). La companyia realitza un exhaustiu estudi de mercat per a cada entrada i canal de cada nou país amb l'objectiu d'optimitzar la seva presència ja sigui en grans magatzems, botigues de bellesa multimarca, on-line o en travel retail.

D’aquesta manera, 24 mesos després de l’obertura de la seva primera botiga a Londres, la start-up ja comptava amb més de 40 botigues a 14 països (com Regne Unit, Austràlia, Sudàfrica, Índia, Rússia) i treballava amb grans retailers com Selfridges, Asos o El Corte Inglés.

De fet, va ser el 2018 quan 3INA va desembarcar finalment al seu país d’origen: Espanya. Inicialment van establir quatre punts de venda, situats a Madrid i Guadalajara de la mà de El Corte Inglés (i amb un acord d’exclusivitat) i va continuar amb córners a certs establiments de Barcelona i Marbella, entre d’altres. Aquest mateix any va posar en marxa la seva primera botiga a Llatinoamèrica, a la ciutat de Panamà i a finals d’any aterra a Taiwán y Hong kong a través de socis franquiciats, en la seva estratègia d’expansió al mercat asiàtic.

El 2019 va ser un any important per l’empresa espanyola, no només perquè va obrir una nova via de distribució dels seus productes amb la seva primera experiència en corners de travel retail a França, sinó també perquè es va obrir mercat a Mèxic, Estats Units, Rússia, Tailàndia i Filipines, així com altres mercats europeus i llatinoamericants, per exemple a Xile on de la mà de Falabella (un dels grans magatzems més importants de LATAM) va inaugurar 8 punts de venda entre córners i botigues monomarca i un canal online. [pic 2]

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (37 Kb) pdf (432 Kb) docx (497 Kb)
Leer 20 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com