ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Accediu a aquesta web sobre el Modernisme


Enviado por   •  1 de Febrero de 2013  •  741 Palabras (3 Páginas)  •  381 Visitas

Página 1 de 3

Accediu a aquesta web sobre el Modernisme. http://www.xtec.cat/~%20malons22/personal/modernisme1.htm

1- A continuació haureu de crear un mapa conceptual de les idees més importants de l'explicació teòrica (no dels textos, i no oblideu l'apartat de l'esteticisme).

2- Llegiu el text 2 de Joan Maragall fins la línia 51 (A partir de " En quant a teatres, s'ha de fer una guerra a mort al género chico..." ja no cal llegir més) i enumereu les idees més importants que hi trobeu.

- El centre intel•lectual espanyol és gairebé nul.

- Els catalans ens hem de separar d’aquesta cosa morta.

- Els intel•lectuals i/o escriptors catalans són temptats per Madrid.

- Hem nascut acostumats a conviure amb ells i per obligació hem après coses d’ells, al contrari del que han après ells, que són topics.

3- A continuació escriviu les idees més importants del poema "Oda a Espanya," també de Maragall, que tens al dossier. Hi ha elements comuns amb l'anterior?

- Catalunya ha sigut creada per Espanya (pare-fill).

- Les morts no només afecten a la víctima, sinó que també a la seva descendència.

- Espanya a perdut el seny.

- Espanya està com perduda.

- Els catalans parlem castellà, però els espanyols no parlen el català.

4- Redacta un text amb la teva opinió personal en què parlis de la relació entre Catalunya-Espanya a l'actualitat. Pots recollir notícies del diari, explicar-les, comentar-les, crear la teva pròpia notícia...La nota d'aquests exercicis dependrà sobretot del que facis en aquesta pregunta. (que cal realitzar individualment, encara que el treball el presenteu en grup).

- Per explicar el meu punt de vista, primer s’han d’explicar unes coses sobre mi que condicionen aquesta redacció:

La meva ideologia política ha sigut i és d’una Catalunya independent i lliure, ho eren els meus avis (el meu avi era de Cuenca), ho era ma mare i ho és mon pare. Jo he viscut insultat per creure en això, m’han dit Catalufo, entre altres insults ja més ofensius. He anat a casi totes les manifestacions per la independència, contra les retallades en sanitat i educació (entre altres) i les de l’Estatut de Catalunya.

- La relació entre Espanya i Catalunya en aquest moment és bastant tensa, perquè el Molt Honorable Senyor President Artur Mas inicialment es va presentar a les eleccions autonòmiques amb el Pacte Fiscal com a objectiu, però com que li van denegar i hi va haver la manifestació multitudinària del 11 de Setembre, el Molt Honorable Senyor President va dimitir, perquè ja no volia seguir el seu programa electoral amb el que havia guanyat les eleccions

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (5 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com