ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafè De La Marina


Enviado por   •  5 de Febrero de 2014  •  767 Palabras (4 Páginas)  •  378 Visitas

Página 1 de 4

El cafè de la Marina

RESUM

L'acció de l’obra es situa al Port de la Selva, poble de la Costa Brava, i presenta un cafè mariner, on una noia, Caterina, ha estat abandonada pel seu amant i ha hagut d'avortar a Cotlliure. La seva tristor es posa de manifest quan la seva germana Rosa es casa, mentre ella ha de suportar els rumors i xiuxiueigs que es produeixen al cafè on treballa, on la intimitat no existeix. En aquest ambient només podrà casar-se amb un desconegut marxant de peix de Banyuls de la Marenda, més gran que ella. Mentrestant, es va desenvolupant un amor secret i latent envers Claudi, un pescador geniüt i alcohòlic que vol marxar a Amèrica, com a via d'escapament, ja que no veu futur al poble. Al final tot se soluciona amb el casament entre ells dos, que havien estat presentats com dos perdedors durant tota l'obra.

PERSONATGES

LIBORI, cafeter i pescador (60 anys). Libori, que prioritza la situació econòmica a la sentimental, hi veu l’oportunitat de poder treure la seva filla de la situació sense futur que li espera al poble. Vol que que s’hi casi i així li demana. Caterina sembla que es plega als desitjos del pare, malgrat que no sent cap mena d’atracció ni afecte pel banyulenc.

CATERINA, la seva filla gran. (26 anys). Filla gran de Libori. Ha tingut uns amors amb un individu que, al deixar-la embarassada, fuig cap a França. Va a Cotlliure a avortar. Després d’aquests fets, queda “marcada” per a la resta de la seva vida, ja que en un poble petit tot se sap i ningú la voldrà per muller. Té un caràcter ferm, però, i portarà amb dignitat la seva situació.

ROSA, la filla petita. (19 anys).La filla petita de Libori, contrafigura de la germana gran. De caràcter més feble i vulnerable. El casament de Rosa fa de motor argumental de l’acció en fer possible l’aparició al cafè de Monsieur Bernat, convidat a la celebració.

SALVADORA, veïna de Libori i mare de Claudi. (60 anys)

RUFINA, comercianta de peix (40 anys), dona del rufí. Rufina, murmuradora i hipòcrita, és la llengua més activa del poble en l’objectiu de difamar el passat i el present de Caterina. Rufí, a més, és gandul i bevedor.

RUFÍ, pescador gandul, que viu a l’esquen de la Rufina. (50 anys)

LUARD, pescador, vell i pobre, solter i una mica fantasista. (60 anys)

BALDIRI, pescador madur (45 anys)

GRACIETA I MARIA, noies del poble, amigues de Rosa. (19 i 22 anys)

RAFAEL, pescador jove i galantejador que es casa amb la rosa. (25 anys) Personatge més aviat mesquí i que només acabat d’arribar del viatge de noces, comença a sotmetre la voluntat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com